Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Započelo novo prikupljanje

Uručene stipendije četvrtoj generaciji stipendista akcije 'Korak u život'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi ciklus prikupljanja sredstava humanitarne akcije 'Korak u život' započeo je uručenjem 33 stipendije četvrtoj generaciji štićenika zaklade iz svih dijelova Hrvatske omogućivši im financijsku potporu za studiranje na visokoškolskim ustanovama po njihovu izboru.

Humanitarna akcija 'Korak u život' od 2008. godine omogućava fakultetsko obrazovanje mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, ali ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. Akcijom se do sada pomoglo 121 stipendistu zaklade u studiranju na visokoškolskim ustanovama.

Uz štićenike, sponzore i predstavnike Rotary kluba Zagreb Kaptol, na čiju je inicijativu akcija i pokrenuta, današnjoj dodjeli stipendija prisustvovala je i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Istaknula je da je ovo vrlo vrijedna akcija jer država stipendira 83-oje djece bez roditeljske skrbi, što nisu dovoljna sredstva s obzirom na potrebe.

>> Sa 750.000 kuna stipendirat će se 74 učenika i studenta Dubrovačko-neretvanske županije

'Mislim da je ulaganje u njihovo visoko obrazovanje nešto što doista jest korak u život', rekla je Opačić dodavši da stipendisti mogu biti primjer drugima jer unatoč nedostatku potpore vlastite obitelji studiraju redovito, vrlo su vrijedni i znaju da bez studija ne mogu imati bolji i kvalitetniji život. Napomenuvši kako postoji još prostora za poboljšanje studentskog standarda podsjetila je i da je pokrenut ubrzaniji postupak posvojenja, kako bi što manje djece bilo u centrima za socijalnu skrb, odnosno što više ih našlo novu obitelj za kvalitetniji život.

Predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol, Marjan Jurleka zahvalio je na potpori svim pokroviteljima akcije dodavši da će ovogodišnja završiti 4. prosinca humanitarnim koncertom Zagrebačke filharmonije i Zorana Todorovića u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Napomenuo je da je fakultetska uspješnost štićenika brilijantna poželivši im uspjeha i dalje.

U ime štićenika okupljenima su se obratili Andrea Romanić i Tihomir Ožvatić poručivši da im je stipendija uz financijsku pomoć pružila i čvrstoću i hrabrost za daljnji nastavak studija i 'korak u život', unatoč mnogim poteškoćama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pružaju korak u život Prilika za one koji su prepušteni sami sebi: Stipendije koje mijenjaju živote Slika nije dostupna Dosad osigurno više od 220 Raspisan natječaj za dodjelu stipendija djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene