Iako ih život nije mazio i nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb, imaju želju i volju za uspješnim životom i fakultetskim obrazovanjem. U sklopu akcije "Korak u život" 19 mladih studenata dobilo je stipendije koje će im idućih pet godina biti vjetar u leđa.

Galerija


Natalis ima 19 godina i sa sobom nosi tešku životnu priču. "Moja majka nije imala više novca da me financira niti je vodila brigu puno o meni, dok oca nije bilo", ispričao je Natalis Mujkić, jedan od stipendista akcije "Korak u život".

Vezani članci PR Digitalne vještine: nužne, ali ne i dovoljne! Dodijeljene stipendije desetoj generaciji stipendista humanitarne akcije Korak u život (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL) - 1 Dodijeljene stipendije desetoj generaciji stipendista: Humanitarom akcijom prikupljena sredstva za 12 studenata

Preselio se u Zagreb. Student je prve godine Fakulteta prometnih znanosti i živi u studentskom domu. Vijest o tome da je postao stipendist pomalo ga je iznenadila. "Znam koliko ima djece koja imaju veće probleme od mene", rekao je.

Akcija
Natalis Mujkić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Stipendije je primilo još 18 mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Mjesečnu stipendiju od 1600 kuna dobivat će sljedećih pet godina.

"Mogu reći da smo ove godine dodjeljivali 19 stipendija i da su sva djeca koja su zadovoljila kriterije natječaja dobila stipendiju. Mislim da je to velik uspjeh ovogodišnje akcije", rekao je Dražen Mavrić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Akcija
Dražen Mavrić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

U 10 godina, koliko akcija postoji, podijeljeno je više od 220 stipendija. Nove stipendiste pjesmom je počastio dječji plesni zbor. A najsnažniji pokretač je volja.

"Želje nije nemoguće ostvariti. Treba samo vjerovati u sebe i ne odustajati", rekao je Natalis.

Usprkos svemu, ti mladi ljudi i dalje imaju razlog za osmijeh i hrabrost za novi životni korak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.