Obavijesti Video Pretražite Navigacija

URSH neće biti suorganizator radničkog prosvjeda 12. travnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) neće sudjelovati u organizaciji radničkog prosvjed najavljenog za 12. travnja, zbog neprihvatljivih uvjeta koje je postavio Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSR) te kratkoće vremena za pripremu prosvjeda, priopćeno je iz te sindikalne središnjice.

U priopćenju što ga je potpisao predsjednik Damir Jakuš navodi se da su "prosvjed i štrajk najjača oružja sindikata kada se iscrpe sve ostale mogućnosti i kad nema volje za razgovorom i dogovorom". URSH smatra da nisu iscrpljene sve mogućnosti za postizanje rješenja za stolom te da je prosvjed preozbiljna stvar da bi se održavao sam radi sebe, bez jasne vizije o tome što će biti dan poslije.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Stjepan Topolnjak Novi dodatak Postignut dogovor Vlade i sindikata: Rastu plaće, božićnica 300, a uskrsnica 100 eura

URSH stoga podržava prosvjed kao legitimno pravi iskazivanja nezadovljstva te će svoje članstvo pozvati da po vlastitoj volji podrži ili prisustvuje prosvjedu.

Radnički prosvjed "Zajedno za veće plaće u javnom i privatnom sektoru", najavljen za subotu, 12. travnja, na Trgu bana Jelačića, organizira pet sindikalnih središnjica te se očekuje dolazak 40 tisuća radnika iz svih krajeva Hrvatske.

Prosvjednici će od Vlade zahtijevati veće plaće u javnom i privatnom sektoru jer su one osnovica za mirovinu, da plaće prate rast troškova života i produktivnosti, provođenje mirovinske i zdravstvene reforme te reduciranje rada na određeno vrijeme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene