Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financijska podrška

Ured za Hrvate izvan Hrvatske: Prijavite projekte od interesa, financijski ćemo ih poduprijeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je neprofitne organizacije i pojedince izvan Hrvatske i u njoj, te pojedince, pripadnike hrvatskog naroda izvan Hrvatske koji žive u teškim životnim uvjetima, da mu do 26. ožujka prijave projekte od interesa za Hrvate u svijetu, koje će financijski poduprijeti.

Ured je takav poziv objavio i prošle godine i temeljem njega dodijelio oko dva milijuna kuna za 93 projekta iz obrazovanja, kulture, sporta te 16 jednokratnih potpora socijalno i materijalno ugroženim pojedincima u BiH. Potpore su dobile udruge, zaklade i ustanove u 15 država, u iznosima od 6000 do 75.000 kuna, potpore siromašnim Hrvatima u BiH iznosile su do 8000 kuna.

Pročitajte i ovo Poziv Poziv Domagoja Mikića Na zebri koja vodi u križanje poginuo je 12-godišnjak: Gdje su institucije? Prijelaz smrti - 3 Poziv Domagoja Mikića Prijelaz smrti na kojem je poginuo 12-godišnji dječak: "Mi smo se gledali preko ceste, on je krenuo, čuo sam kako gume škripe..."

Središnji Ured podupire projekte koji jačaju suradnju Hrvatske s Hrvatima diljem svijeta, čuvaju hrvatski identitet i promiču hrvatski jezik, kulturu i tradiciju.

Poziv je otvoren za tri kategorije: neprofitne organizacije koje djeluju u inozemstvu i u Hrvatskoj, a brinu za zašitu prava i interesa Hrvata izvan Hrvatske, pojedince čiji projekti čuvaju i jačaju hrvatski identitet, te socijalno i materijalno ugrožene Hrvate izvan Hrvatske.

Projekti, odnosno zahtjevi za pomoć, prijavljuju se elektronički i papirnato, ako ugroženi pojedinci ne mogu prijavu podnijeti u elektroničkom obliku, mogu to učiniti samo u papirnatom.

Sve pojedinosti o pozivu, s pripadajućim obrascem, objavljene su na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske (www.hrvatiizvanrh.hr). (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene