Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klub bez komentara

Uprava Dinama izvukla jednog BBB-a iz Grčke? Reporter Dnevnika Nove TV: "To bi moglo bitno promijeniti situaciju"

Aktualno Galerija Skandal u Dinamu - 1 Skandal u Dinamu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dinamo, ilustracija - 3 Dinamo, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dinamo, ilustracija - 2 Dinamo, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dinamo, ilustracija - 1 Dinamo, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +4 Branko Šerić, odvjetnik Galerija 1/9 >>
Priča o Boysima u Grčkoj dobila je još jednu epizodu. Uprava Dinama izvukla je jednog od pripadnika Bad Blue Boysa iz Grčke nakon nereda i spasila ga od uhićenja, navodi su tjednika Nacional.

Navijač je sin člana Dinamove Skupštine, koji je nazvao članicu Uprave Vlatku Peras. Navijača su zatim pokupili taksijem, smjestili u hotel, a potom ga, kao dio delegacije ukrcali na avion i prevezli za Zagreb, navodi tjednik Nacional.

Tjednik tvrdi da su u Grčku putovala 64 člana delegacije, a iz Atene ih se vratilo 65. Dinamo je kratko odgovorio na upit Dnevnika Nove TV da ovo nema potrebe komentirati. 

"Dinamo nema potrebu komentirati današnje napise koji su objavljeni u određenim medijima kao što to nije radio ni u proteklom razdoblju", odgovorili su iz Dinama.

Ako se pokaže da je sve točno, je li riječ o pomaganju u kaznenom djelu? Odvjetnik Branko Šerić kaže da je to područje širokog tumačenja.

Pročitajte i ovo Predao se nasilnik iz Tordinaca - 2 Počelo s prijetnjama Policija objavila detalje drame u Tordincima, jedan je policajac ozlijeđen

"To je dvojbeno da li su oni u tom trenutku pomažući tom navijaču znali da je baš on počinio neko kazneno djelo ili ne. Činjenica da su pomogli zbog opasnosti po tu osobu da izbjegne represivni aparat Grčke, ama baš ništa ne govori. Važno je bilo procijeniti dobro ili zlo koje time čine", rekao je odvjetnik Branko Šerić reporteru Dnevnika Nove TV Ivanu Čorkalu.

No propusta je ipak bilo, kaže Šerić.

"Da su u listu putnika dodali ili oduzeli osobu koja nije na listi posade niti listi putnika. To ukazuje na propust, odnosno sumnjivo ponašanje", rekao je.

Ministrica sporta ovom se temom danas nije stigla baviti.

"Stvarno to nisam uspjela vidjeti, danas smo cijeli dan ovdje pa nisam vidjela ni pročitala", rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Ali zato jest predsjednik Zoran Milanović. Premijera je ponovno prozvao zbog navijača u grčkim zatvorima.

Pročitajte i ovo Seksualna edukacija u školama, ilustracija - 3 važne teme Počela kampanja za uvođenje cjelovite seksualne edukacije u škole: "Mlađa populacija treba biti osviještena o svemu što donosi seksualnost"

"Ne samo da je zatočila 100 hrvatskih državljana, huligana, ne terorista, oni će platiti cijenu. Tamo se kisele i trunu u grčkim zatvorima u nerazumno dugom postupku koji zasad ne da nije iznjedrio osumnjičenika, nego i ljude po Hrvatskoj kupe", rekao je Milanović.

Kuloari o ovome bruje već neko vrijeme. Što je prava istina, tek se treba doznati.

Može li Dinamo biti kažnjen?

Može li Dinamo biti odgovoran ili kažnjen ako se pokaže točnim da je Uprava Dinama izvukla je jednog od pripadnika Bad Blue Boysa iz Grčke nakon nereda i spasila ga od uhićenja? Odgovore je potražio reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo koji se javio uživo iz Maksimira.

"Dosada, formalno i pravno Dinamo nije bio odgovoran za nerede koje su huligani izazvali u Ateni. Zato nije ni kažnjen od strane UEFA-e", izvijestio je Čorkalo i dodao kako Dinamo s njima nije imao nikakve veze, niti im je prodavao ulaznice niti im je organizirao put.

"Štoviše, sam klub je, zbog zabrane koju je odredila UEFA, apelirao da nitko ne odlazi u Atenu. Sve što se dogodilo, dogodilo se na ruku navijača koji su prešli granicu. Ako se pokaže da su nakon tih nereda, jednog od navijača, koji je uz to i sin člana Dinamove skupštine, uspjeli spasiti i to na način da su ga taksijem dovezli u hotel, a potom ga ukrcali ga na avion kao člana delegacije Dinama i prevezli avionom u Zagreb, to bi bitno moglo promijeniti situaciju", javio je Čorkalo i dodao kako bi Dinamo mogao postati suučesnik i UEFA bi ga mogla rigorozno kazniti.

Reporter Dnevnika Nove TV ističe kako je policija ta koja bi trebala dati odgovore na pitanja:
"Je li taj navijač ušao u Grčku zajedno s onima koji su trenutačno uhićeni i nalaze se po grčkim zatvorima?
Je li sudjelovao u neredima?
Je li on među 10-ak njih za kojima je raspisana tjeralica?
Je li cijelu priču potvrdio otac od navijača i iskazu policiji?".

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene