Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Upozorenje Meteoalarma: Stižu nam grmljavinski pljuskovi, tuča i olujno jugo

Meteoalarm u narančastom za zagrebačku regiju (Foto: Meteoalarm)
Meteoalarm u narančastom za zagrebačku regiju (Foto: Meteoalarm) Meteoalarm
Aktualno Galerija Meteoalarm u narančastom za zagrebačku regiju (Foto: Meteoalarm) Meteoalarm u narančastom za zagrebačku regiju (Foto: Meteoalarm) Foto: Meteoalarm +0 Meteoalarm u žutom za cijelu Hrvatsku (Foto: Meteoalarm) Galerija 1/2 >>
U zadnjih mjesec dana postavljeni su novi temperaturni rekordi diljem zemlje. Početak svibnja bit će znatno nestabilniji, ali barem će se prekinuti sušno razdoblje.

Rekordno topli, a u mnogim mjestima i sušni travanj sada je iza nas. U posljednjih mjesec dana postavljeni su novi temperaturni rekordi diljem zemlje. Početak svibnja bit će znatno nestabilniji, ali barem će se prekinuti sušno razdoblje, a i toplina će uz više oblaka te povremenu kišu ili pljuskove s grmljavinom barem malo popustiti.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Ilustracija opasno vrijeme Stižu zahladnjenje i nove pahulje: DHMZ upalio crvena upozorenja u šest regija

Razlog je promjene vremena pad tlaka zraka, a i dosta vlage kruži iznad i u blizini naših krajeva, kazala je meteorologinja Dnevnika Nove TV Damjana Ćurkov. Do kraja tjedna očekuje nas promjenjivo vrijeme, povremeno uz kišu ili pljuskove s grmljavinom, i to osobito u četvrtak i petak, kada bi u gorskim i središnjim krajevima kiša mogla biti i obilnija.

Na Jadranu će također biti povremene kiše ili pljuskova s grmljavinom, i to osobito u četvrtak. Idućih dana puhat će i umjereno i jako jugo.

Meteoalarm u narančastom za zagrebačku regiju (Foto: Meteoalarm) Meteoalarm u narančastom za zagrebačku regiju (Foto: Meteoalarm) Foto: Meteoalarm

Meteoalarm je za srijedu oglasio žuto upozorenje za zapadnu Slavoniju i karlovačku regiju, posebice na području Banovine, dok je za zagrebačku regiju oglašeno i narančasto upozorenje, zbog velike vjerojatnosti za pojavu grmljavinskih nevremena i tuče, dok su za Dalmaciju i Velebitski kanal prognozirali snažne udare vjetra.

U četvrtak je pak za cijelu Hrvatsku izdano žuto upozorenje, zbog vjetra te valova koje će izazvati jugo i jugoistočnjak, dok je na kopnu prognozirana vrlo velika vjerojatnost grmljavinskih pljuskova, koji bi u karlovačkoj regiji mogli dovesti i do poplavljivanja manjeg broja građevina.

U svakom slučaju, sudeći po podacima meteorologa, izgleda da će nam idućih dana svakako zatrebati – kišobrani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene