Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zmajlović:

'Unificirano sjeme neće uništiti razvoj autohtonih vrsta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao je danas u Skradinu da je priča o unificiranom sjemenu koje će uništiti autohtone vrste zabluda jer i Europska unija i Hrvatska potiču razvoj autohtonih vrsta.

"Priča o 'unificiranom sjemenu' koje će uništiti autohtone vrste je zabluda, budući da Europska unija pa tako i Hrvatska potiču razvoj autohtonih vrsta, pogotovo ekološki uzgoj", kazao je Zmajlović koji je povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i dana zaštite prirode obišao Nacionalni park Krku.

Hrvatska mora raditi na agrookolišnim mjerama, poručio je ministar istaknuvši da imamo zaštićena područja i odlične ekološke mreže.

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi"

>> Zmajlović: Za Plomin C ugljen je racionalno rješenje

Zmajlović je pojasnio kako to nisu područja koja su ograđena ogradom gdje će se zabraniti bilo kakav razvoj, nego se na njima mora osigurati kvalitetan suživot čovjeka s prirodom.

Kroz agrookolišne mjere mora se očuvati bioraznolikost, a ujedno osigurati poljoprivredni razvoj, istaknuo je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Govoreći o potrebi očuvanja bioraznolikosti, naglasio je kako je dokazano da danas zbog utjecaja čovjeka vrste tisuću puta brže odumiru nego što bi odumirale u prirodnom okruženju. To je, kazao je ministar, dodatni signal da nešto moramo poduzeti.

>> Zmajlović se sastao s predstavnikom Zarubežnjefta: 'Primaran cilj je zdravlje građana Sl. Broda'

Hrvatska je veoma bogata po pitanju bioraznolikosti i to bogatstvo moramo znati cijeniti, moramo biti mudri kada donosimo važne strateške odluke, kazao je Zmajlović. Odluke, istaknuo je, moraju biti takve da respektiraju i poštuju prirodu, da osiguraju njezinu zaštitu i održivi razvoj kako bismo ostavili dovoljno resursa budućim generacijama.

Ministar Zmajlović je svoj posjet NP Krka završio obilaskom i franjevačkog samostana na Visovcu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene