Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti umjesto odmora obilaze urede

Umjesto odmora vade vize: 'Više nećemo u Hrvatsku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamperi ove godine nisu iznevjerili Hrvatsku i tu bilježimo plus. No, vladine odluke usred sezone i odmora dovode ih na rub živčanog sloma. Umjesto na plaži, dane provode po uredima produžujući vize.

Mnogi od njih u kampovima borave više od 90 dana, a vladinom odlukom preko noći su umjesto turista postali ilegalni useljenici koji trebaju dokumente. To su doznali na bizaran način. 'Našli smo to krajem svibnja u wc-u u kampu i malo smo u šoku, jer nikad nismo čuli za pravilo od 90 dana', rekla je gošća iz Njemačke. A svoj su boravak platili unaprijed kao turisti, a sada su ilegalci. 'Svega nam je dosta i više neću dolaziti', rekao je gost iz Njemačke. U kupaćima tako umjesto ručnika skupljaju brdo dokumenata, a sve da bi dolazili da tu ljetuju. Taj ljetni dodatak u Hrvatskoj stoji i do 3.000 kuna. Direktori kampova ovu leteću izmjenu Vlade ne podržavaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Racija Velika akcija: 300 policajaca upalo u centar za ilegalne migrante, poznato što su tražili Velike štete nakon jučerašnjeg nevremena Šteta oko 100 tisuća eura Nakon snažnog nevremena u Rapcu: "Naši radnici su zajedno s gostima doslovce iz vode vadili četvero djece"

Hrvatska tjera svoje goste

'Svakako da turistima to nije u interesu nego zapravo to pričinjava poprilične teškoće', rekao je Viktor Žužić, direktor kampa. Kamperima veteranima koji Hrvatsku posjećuju gotovo četiri desetljeća ovo je kap koja je prelila čašu. 'U odnosu na sve probleme poput prijašnjih carinjenja prikolica, zbog čega je mnogo gostiju otišlo, da bi nas sada ponovno iznenadili s pravljenjem viza. Više nećemo doći', rekao je gost iz Njemačke te dodao kako više u Hrvatsku neće dolaziti ni njegovi prijatelji. U vrijeme kad se treba boriti za svakog gosta, Hrvatska svoje tjera u druga odredišta. Kad srce kaže ljeto, kaže Turska, Italija, Španjolska...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene