Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umirovljenicima isplata rate duga prije izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 475.000 umirovljenika koji imaju pravo na obeštećenje dobit će svoju ratu duga u tjednu prije parlamentarnih izbora, od 19. do 23. studenoga, umjesto u prosincu, potvrdio je član Upravnog odbora Umirovljeničkog fonda i saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja.

'Upravni odbor je na sjednici prošlog petka usvojio terminski plan isplate po kojemu isplata duga ovoga puta ide između 19. i 23. studenoga', kazao je Hrelja.

Pročitajte i ovo Umirovljenici - 1 13. mirovina Negdje ništa, a u nekim gradovima čak 600 eura: Umirovljenici čekaju božićnicu, pogledajte koliko dijele pojedini gradovi Ilustracija novac za dio građana Dobra vijest za dio umirovljenika: Stiže im jednokratno novčano primanje od 60 do 160 eura

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec potvrdio je da je novac za isplatu rate već osiguran kroz Umirovljenički fond.

Uoči izbora svoje će rate duga dobiti dosad najveći broj
umirovljenika - za posljednji kvartal ove godine predviđena je isplata posljednje, četvrte rate za 320.000 umirovljenika koji su se odlučili za brzi model isplate pola iznosa obeštećenja, drugu će ratu dobiti oko 35.000 korisnika obiteljskih i limitiranih mirovina, a prvu ratu dobit će i oko 120.000 umirovljenika koji su se odlučili za isplatu punog iznosa obeštećenja u šest jednogodišnjih rata.

Za isplatu rate u studenome za više od 475.000 umirovljenika potrebno je oko 2,2 milijarde kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene