Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opljačkali joj ušteđevinu

Provjereno donosi: Umirovljenica završila u domu za starije i u nekoliko mjeseci ostala bez 170.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljenica Ankica Jaković početkom studenog 2018. godine pala je pri odlasku na WC u svom stanu u Zagrebu i jutro je dočekala na podu. Prevezena je u dom za starije, a ondje je, priča ona, bila žrtva pljačke – s računa joj je skinuto 170.000 kuna.

Kada je Ankica Jaković krajem prošle godine pala u svom stanu i nije mogla ustati, pozvala je susjedu, koja joj je inače pomagala, a taj je put stigla i njezina frizerka. ''Susjede su rekle da nisam bila pri svijesti, ali nikad nisam gubila svijest niti mi se ikad vrtjelo u glavi'', rekla je Ankica.

Pročitajte i ovo Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura Ilustracija razbojništvo u stanu Opljačkan bjelovarski jerej: Isprevrtali stvari, ukrali veću količinu novca

Umjesto na hitnu pomoć, takozvane prijateljice poslale su je u dom Marijan, nedaleko od Sesveta. Kada je došla k sebi, pomislila je da je tako najbolje jer imat će sve što je potrebno samoj ženi od 87 godina - smještaj, skrb, društvo.

U početku su prema njoj bili ljubazni, ali kasnije je shvatila što je značila ljubaznost potpunih stranaca. Otkad je stigla, primijetila je da joj daju tablete od kojih se, kaže, nije osjećala dobro, ali u takvom ju je stanju direktor doma Goran Marijan jednom prilikom odveo u banku, gdje je ona potpisala što je od nje tražio.

Ubrzo su joj računi u banci bili ispražnjeni, a Ankicu su u domu nakon toga zapuštali. O tome koliko je bila zapuštena, govori i podatak da su je kupali svaki drugi tjedan.

Jedan slučajni posjet Vesne Stipanović, kćeri Ankičine prijateljice, možda joj je i spasio život. Vesna je došla u posjet, a kad je ušla, među zaposlenicima je nastala panika.

''Znam kako je ona funkcionirala, a sad odjednom nađete osobu smrdljivu, prljavu...'', priča Vesna. Hineći da idu kod doktora, izvukla ju je iz doma i odvela u svoju kuću.

Četiri dana kasnije Ankici na mobitel stiže poruka iz banke u kojoj je obavještavaju o minusu na računu s kojeg joj je skinuto 140.000 kuna životne ušteđevine te je s kreditne kartice neovlašteno podignuto još nekoliko desetaka tisuća kuna.

Novac je s računa podizao Goran Marijan, a osim toga maksimalno je otišao i u minus po tekućem. Umirovljenica je sve prijavila policiji.

Ankica je potpisala punomoć, a rečeno joj je da potpisuje trajni nalog za plaćanje doma. Također, vlasniku doma nije dozvolila da koristi kreditnu karticu.

Ekipa Provjerenog razgovarala je i s ravnateljem doma. ''Što se tiče cijele priče, gospođa ima određenih poteškoća u psihičkom ponašanju, stoga je i bila podnijela policiji prijavu. Dostavili smo sve dokaze koji su potrebni i cijela situacija je razriješena....'', rekao je direktor.

Banka je podnijela kaznenu prijavu upravo protiv direktora doma zbog poslovne prijevare. A istraga je u tijeku i zbog skidanja novca s računa.

Cijelu priču o prevarenoj umirovljenici možete pogledati u Provjerenom u četvrtak u 22:15 na Novoj TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene