Juraj Jezerinac (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Juraj Jezerinac (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Juraj Jezerinac, vojni biskup u miru, jučer se osvrnuo na pedofilski skandal koji trese Vatikan i pritom izjavio kako "se svakodnevno ubijaju djeca po bolnicama te se od njihova mesa rade skupi parfemi".


"Danas je žestok udar na Crkvu, samo na Katoličku Crkvu, na druge ne. Zanimljivo, spominju se samo slučajevi, da ne spominjem o čemu je riječ, koji su se dogodili prije 50-60 godina, sad ti to dokaži. Danas svakodnevno ubijaju djecu po bolnicama pozivajući se na ženino pravo, kao da djeca nemaju ta prava i znate što se radi od mesa te djece, ako niste znali, najskuplji parfemi, najskuplji parfemi", poručio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac.

Vezani članci Gospodarske zgrade svetišta Majke Božje Bistričke noćas su stradale u požaru - 1 Milijunska šteta od požara u svetištu Majke Božje Bistričke, utvrđen i uzrok požara Ilustracija Objavljena imena članova Povjerenstva koji su od 58 milijuna kuna za razvoj zajednice 53 dali Crkvi

Umirovljni vojni ordinarij Juraj Jezerinac vodio je misno slavlje povodom 25. obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije ''Sveti Valentin'' u vojarni 1. hrvatskog gardijskog zbora u Zagrebu.

Svečanosti je nazočila Predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, no ona nije prisustvovala samoj propovijedi za razliku od ministara obrane Damir Krstičević.

HNS osudio izjavu

Ubrzo nakon skandalozne izjave uslijedile su i reakcije pa je tako Hrvatska narodna stranka poručila kako su "zgroženi skandaloznom i gnjusnom izjavom"

"Najoštrije osuđujemo ovakav ispad u kojem - iako je to mučno ponoviti - tvrdi: „Od mesa pobačene djece rade se najskuplji parfemi. Hrvatska je sekularna država, a ovakvim izjavama ne da nije mjesto u Crkvi, nego općenito u javnom diskursu.Krajnje je vrijeme da u Hrvatskoj svatko počne raditi svoj posao: nitko nema pravo s oltara dokidati prava žena, osobito na ovako neprihvatljiv i degutantan način", poručuju iz stranke