Zadar i Zadrani u subotu obilježavaju Dan obrane grada. U Zadru su tim povodom bili državni dužnosnici. Grad je posjetio i umirovljeni general Ante Gotovina.

Galerija


Umirovljeni general Ante Gotovina obratio se novinarima i pozvao sve da se prisjete tog vremena, kada su svi živjeli u neizvjesnosti. "Prijetimo se tog vremena. Tako je to trajalo nekoliko godina. Prisjetimo se mladih ljudi, vojnika koji su dali svoje živote. A prisjetimo se i one djece, žena, staraca koji su otišli na 'drugi svijet'", kazao je Gotovina.

Vezani članci General (Foto: IMDB) Najiščekivaniji hrvatski film godine patetična je i kičasta bajka o sterilnom macho mužjaku bez grijeha Hana Noka (Foto: Duško Marušić/Pixsell) Domaće zvijezde u Puli zasjenila diva u haljini s opako visokim prorezom i ubojitim dekolteom

"Prisjetimo se svih tih tragedija koje sa sobom nosi rat. To su temelji naše državnosti. I na tim temeljima danas živimo sigurni i slobodni. I te temelje trebamo čuvati, a to je briga i trajna briga našeg sustava nacionalne sigurnosti. Jedan od najvažnijih stupova je Hrvatska vojska", dodao je Gotovina.

Umirovljeni general kazao je da je, u prisjećanju na dane iz Domovinskog rata, "dobro imati emocije, ali moramo biti razumni". "Imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljiv - to trebamo biti. O tome trebamo misliti svaki dan. I zato trebamo graditi ono društvo koje prihvaća onog 'drugog', trebamo se brinuti o našem gospodarstvu jer samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna u stvarnosti. I tome trebamo težiti", zaključio je Gotovina.