Policija je objavila fotografije 18 bicikala koji čekaju svoje vlasnike u prostorijama PU Krapinsko-zagorske.


Bicikli su pronađeni nakon zajedničke akcije Policijske uprave krapinsko-zagorske u suradnji sa policijskim službenicima Policijske postaje Zabok i policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, te Policijske postaje Samobor. Akcijom je provedeno i  kriminalističko istraživanje nad dvojicom 29-godišnjih hrvatskih državljana za koje se smatra kako su otuđili vrijedne bicikle, priopćeno je iz PU Krapinsko-zagorske.

Vezani članci Policija, ilustracija (Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Teška prometna nesreća kod Kumrovca: U naletu kombija poginuo pješak Ilustracija (Foto: AFP) Noćas u prostorijama policijske postaje u Donjoj Stubici preminuo muškarac. Policija: "Obišli smo ga u 00:20, spavao je..."

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je jedan od dvojice 29-godišnjaka tijekom kolovoza, rujna i listopada ove godine, na području Krapinsko- zagorske županije, posebice na području koje sigurnosno pokriva Policijska postaja Zabok, te na području Policijske uprave zagrebačke, posebice na području Policijske postaje Samobor, počinio više kaznenih djela teških krađa i krađa u podrumske prostorije stambenih zgrada ili u garaže obiteljskih kuća, iz kojih je otuđivao uglavnom skuplje sportske bicikle i drugu tehničku robu.

Nakon izvršenih kaznenih djela tehničku robu i bicikle odvozio je drugom 29-godišnjaku koji ih je spremao u prostorima svoje obiteljske kuće, te je putem oglasnika oglašavao i prodavao ih osobama sa područja Krapinsko zagorske županije po znatno nižim cijenama od stvarne vrijednosti robe. Dio novčanih sredstava zadržao je za sebe, a veći dio davao osobi koja je izvršila krađe.

>>Evo zašto se biciklizmu smiješi SJAJNA budućnost!

Prilikom pretrage domova i drugih prostorija kod obojice 29-godišnjaka pronađeno je više komada sportskih bicikla i druge tehničke robe.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijete su kaznene prijave.

Za dio otuđenih predmeta utvrđeni su vlasnici te su predmeti i vraćeni oštećenim osobama dok se veći broj bicikala za koje osumnjičeni tvrde da potječu od izvršenja kaznenih djela nalazi pohranjena u prostorijama Policijske uprave krapinsko- zagorske, gdje oštećeni vlasnici mogu preuzeti svoje bicikle. Cijelu fotogaleriju bicikala pogledajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook