Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča ima sretan kraj

Bizarna priča o krađi praščića u Međimurju: Odrasla svinja pokušala ih je zaštititi, a onda je lopov napao i nju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Vlasnici kojoj su ukradena dva praščića oni su neozlijeđeni jučer vraćeni. Lopov je osim prijave za tešku krađu zaradio i onu za ubijanje i mučenje životinja jer je prilikom "otmice" ozlijedio i odraslu svinju.

Prije nešto više od mjesec dana iz Kuršanca u Međimurju nestala su dva praščića stara tek oko tri tjedna. Osim toga, vlasnicu je šokirao prizor koji ju je dočekao u štali. Odrasla svinja bila je teško ozlijeđena.

"To nije bila njihova mama. Druga je svinja pokušala zaštiti praščiće od provalnika, zbog čega joj je on oštrim predmetom nanio porezotine", rekli su iz PU međimurske za DNEVNIK.hr.

Pročitajte i ovo Divljač uništava usjeve, ilustracija - 1 Problemi s divljači Baranjci se bore s golemim štetama: "Odgrizu glavu dok je mlado, sočno i poslije od toga nema ništa"

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati istraživanja Gotovo polovica ukrajinskih izbjeglica želi trajno ostati u Njemačkoj

Zbog toga je utvrđeno da je 24-godišnjak s područja Varaždinske županije osim počinjenja kaznenog djela teške krađe počinio i kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja. Protiv osumnjičenog će se podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Na svu sreću, za razliku od odrasle svinje, dva praščića vlasnici su vraćena neozlijeđena.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene