Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastradala brojna mjesta

VIDEO Snažno nevrijeme poharalo kontinentalnu Hrvatsku: Vjetar lomio grane i rušio drveće, tuča u Zagorju i Baranji

Aktualno Galerija Tuča u Zagorju Tuča u Zagorju Foto: Zagorje.com Tuča u Zagorju - 2 Tuča u Zagorju - 2 Foto: Zagorje.com Tuča u Zagorju - 3 Tuča u Zagorju - 3 Foto: Zagorje.com Tuča u Zagorju - 4 Tuča u Zagorju - 4 Foto: Zagorje.com +10 Tuča u Zagorju - 5 Galerija 1/15 >>
Kontinentalnu Hrvatsku pogodilo je nevrijeme.

Nevrijeme koje je u četvrtak u poslijepodnevnim satima zahvatilo Krapinsko-zagorsku županiju najaviše je pogodilo gradove Oroslavje i Donju Stubicu te pojedine općine u kojima je padala tuča. Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić rekao je da je tuča u jednom dijelu grada jako padala i vidljiva je šteta.

"U obilasku smo grada. Vidljiva je šteta na usjevima. U kontaktu smo s poljoprivrednicima, no još uvijek ne znamo točne razmjere štete", rekao je gradonačelnik Šimunić. Zagorski Centar 112 zasad nije zaprimio dojave o tuči.

Tuča, ponegdje veličine oraha padala je i na području Donje Stubice, svjedoče građani u objavama na društvenim mrežama. Na području Općine Gornja Stubica tuča je na nekim mjestima probila i krovove te napravila štetu na automobilima.

Tuča je prošla i kroz Stubičke Toplice.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović na požarištu - 3 VATRA SE VIŠE NE ŠIRI FOTO/VIDEO Gorjele kuće, četiri osobe lakše ozlijeđene: Božinović otkrio kolika je šteta, vatrogasci će dežurati cijelu noć

Jedna čitateljica s područja Stubičkih Toplica izjavila je za Zagorje.com da je tuča u njezinu dvorištu padala dvadesetak minuta, no da je bila nešto manja.

Iz Donje Stubice navode da je tuča bila veličine lješnjaka, no da je padala kratko. U dijelovima Gornje Stubice tuča je bila veličine oraha.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema ozlijeđenih Drama u centru Zadra: Muškarac pucao u zrak iz plinskog pištolja

Posebno velika i snažna tuča padala je kod Gupčeve lipe. "Bila je velika kao loptice za ping-pong, to u životu nisam vidio. Pogledajte samo kako je uništila cvijeće i koliko ima lišća koje je polomila s Gupčeve lipe", ispričao je čitatelj za Zagorje.com.

Nevrijeme poharalo i Istočnu Hrvatsku 

Kako su nam javili čitatelji, nevrijeme i tuča pogodili su i istočni dio Hrvatske. Tuča u Bilju u Baranji padala je čak šest minuta, a na snimci se uz tuču vide i snažni naleti vjetra. Tuča i nevrijeme zahvatili su i Kopačevo, također u Baranji.

Prema prvim informacijama led je padao na području gradova Valpova i Donjeg Miholjca, na području mjesta Gat i Viljevo te na području Baranje, u mjestu Darda.

Zaprimljene su i dojave o srušenim stablima po cestama u Valpovu, kao i o srušenom stablu na cesti između Valpova i mjesta Marjančaci te i između mjesta Nard i Šag, na valpovačkom području.

MUP o nevremenu

Nevrijeme praćeno kišom i tučom zahvatilo je danas, 13. srpnja 2023., u popodnevnim satima područje više županija, navodi se u priopćenju MUP-a. 

Županijski centar 112 Osijek zbog olujnog nevremena praćenog tučom zaprimio je čak 116 poziva. Nevrijeme je u popodnevnim satima zahvatilo područje gradova Osijek, Valpovo i Donji Miholjac te općina Viljevo, Petrijevci, Jagodnjak, Bilje i Darda. Tuča je prouzročila velike štete na usjevima, a oštećene su i fasade i automobili. Vatrogasci su imali intervencije poput uklanjanja stabala i granja s ceste te odčepljivanje šahta. Policija je postupala po dojavama o oštećenim osobnim vozilima.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je u popodnevnim satima, zbog olujnog nevremena praćenog kišom, tučom i vjetrom više dojava građana s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije, najviše grada Vrbovca, zbog oštećenih objekata (krovovi kuća), stabala srušenih na prometnice te oštećenih električnih i telefonskih kabela. Na teren su upućene nadležne službe radi sanacije.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je u popodnevnim satima 30-ak dojava građana sa šireg bjelovarskog područja zbog kratkotrajnog olujnog nevremena koje je prouzročilo rušenje stabla na privatne posjede i prometnice, potrgane električne kabele te prekid u opskrbi električnom energijom. Na terenu su intervenirali vatrogasci JVP-a Bjelovar, djelatnici Cesta d.d. i P.Z.C. Bjelovar te djelatnici Elektre Bjelovar. Prema informacijama Elektre Bjelovar, zbog ispada dalekovoda potrošači šireg područja Gudovca, Prgomelja i Stančića bez električne su energije do daljnjega. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Virovitičko- podravska županija

Snažno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom, ponegdje i veličine oraha, zahvatilo je u popodnevnim satima područje Virovitice i okolice, općine Suhopolje i Sopje te Gornjeg Miholjca. Vjetar je lomio grane, rušio drveće, stvorio štete na plastenicima i gospodarskim objektima te prouzrokovao privremene zastoje na prometnicama.

Županijski centar 112 Virovitica od 18:35 do 18:45 zaprimio je 47 dojava o srušenim stablima na cestama i banderama te oštećenim krovovima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene