Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica muškaraca privela je policija tijekom osiguranja subotnjeg "antibraniteljskog" prosvjeda, u kojemu se oko 250 građana u koloni kretalo od zagrebačkog Trga bana Jelačića do braniteljskog šatora u Savskoj 66, no, uhićeni najvjerojatnije nisu bili dio prosvjedne kolone već su unutar nje pokušali izazvati sukobe, izvijestila je zagrebačka policija.


Nad dvojicom je policija upotrijebila sredstva prisile - nad 61-godišnjim G.S. zbog pokušaja probijanja sigurnosnog policijskog kordona na raskrižju Savske i Vukovarske, a nad 28-godišnjim I.J. zbog sprječavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira, rečeno je u nedjelju u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Vezani članci Prosvjedi u Beogradu (Foto: AFP) Vrije u Beogradu: Prosvjednici dali policiji ultimatum koji istječe u 15 sati – "Ako se to ne dogodi, oni su gotovi..." Novi Zeland, ilustracija (Foto: AFP) Australska policija pretresla dvije kuće: Ušli i u kuću Tarrantove sestre, obitelj im pomaže u istrazi

Treći uhićeni, 34-godišnji G.T., priveden je radi utvrđivanja identiteta, jer kod sebe nije imao osobne dokumente.

Neslužbeno se doznaje da su trojica muškaraca najvjerojatnije bili 'provokatori', kretali su se u "antibraniteljskoj" koloni koja je krenula s Trga bana Jelačića, no htjeli su izazvati sukobe unutar mirnog prosvjeda.

Svi trojica prekršajno su obrađeni i pušteni, kažu u policiji.

VIDEO Ovako je izgledalo policijsko privođenje jednog prosvjednika

Policija nije zabilježila izgrede tijekom samog prosvjeda koji je održan pod geslom "Stop teroru šatoraša", a sudionici su se oko 17 sati vratili na početnu točku s koje su krenuli, na središnji zagrebački trg, i mirno završili prosvjed.

Osim trojice privedenih, nije bilo drugih privođenja niti policijskog postupanja, ni u Savskoj 66 ispred Ministarstva branitelja, gdje u šatoru i oko njega hrvatski ratni vojni invalidi i ratni veterani prosvjeduju protekla četiri mjeseca, a gdje se u vrijeme subotnjih događanja okupilo tisuću građana koji podržavaju branitelje.

Subotnji prosvjed, koji se održao od 13:55 do 16:35 sati, nije bio prijavljen u policiji, kao ni braniteljski prosvjed u Savskoj. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook