Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznaje Dnevnik Nove TV

Ispunjeni svi uvjeti: Hrvati u Zambiji pušteni da se brane sa slobode

Uhićeni Hrvati u Zambiji pušteni su da se brane sa slobode, doznaje Dnevnik Nove TV. Ispunjeni su svi uvjeti koje je nadležni sud naložio.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, uhićeni Hrvati u Zambiji pušteni su da se brane sa slobode.

Napustili su pritvor u kojem su se dosad nalazili.

Ispunjeni su svi uvjeti koje je nadležni sud naložio kako bi se hrvatski državljani mogli braniti sa slobode te je reguliran njihov privremeni boravak u Republici Zambiji.

Na zahtjev Republike Zambije Visoki sud u Ndoli odobrio je prebacivanje postupka protiv osmero uhićenih hrvatskih državljana s Općinskog na Visoki sud. Odluku je donijela sutkinja Yvonne Chembe.

Pročitajte i ovo Hrvati pred sudom u Ndoli Slučaj preseljen na Visoki sud Milanović želio pomoći uhićenima u Zambiji: ''Pokušao sam doći do nekih kontakata, ali zaboravite...''

Četiri para iz Hrvatske uhićena su početkom prosinca u zračnoj luci u Ndoli, trećem najvećem zambijskom gradu, zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne djece iz DR Konga.

Optuženi su za trgovanje ljudima u pokušaju i krivotvorenje dokumenata, a djeca, koja imaju hrvatske dokumente, oduzeta su im i smještena pod zambijsku skrb.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene