Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnje na malverzacije

PRETRES KUĆE I UREDA Prva izjava Zvonimira Šostara nakon uhićenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvonimir Šostar, bivši pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i aktualni ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, uhićen je jutros zbog sumnji u zloporabu položaja.

Policija i USKOK cijelog dana obavljaju pretrese privatnih nekretnina Zvonimira Šostara i njegovog ureda u Zavodu. Policija osim Šostarovih pretražuje kuće i poslovne urede i više drugih osoba, koji se sumnjiče za više koruptivnih djela u kojima je Grad Zagreb oštećen za 30-ak milijuna kuna. Sumnje se odnose na razdoblje između 2006. i 2009. dok je Šostar bio jedan od najbližih suradnika gradonačelnika Milana Bandića.

Kamere Nove TV snimile policijske službenike koji su došli napraviti pretres u Šostarovoj kući, a on je također bio prisutan.

'Gospodine Šostar zašto su vas uhitili?'

'Pitajte moje odvjetnike', odgovorio je osumnjičeni našoj novinarki Josipi Krajinović.

Vladimir Terešak, odvjetnik Zvonimira Šostara, kazao je:

'Izvijestili su me da je gospodin Zvonimir Šostar uhićen u 6.15 sati zbog postojanja osnovane sumnje na kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.'

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Posao s kućicama Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om

Nakon pretresa ureda i nekretnina, Zvonimir Šostar bit će odveden na ispitivanje u PNUSKOK.

Zvonimira Šostara sumnjiči se da je u vrijeme dok je bio pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, i to od 2006. do 2013. počinio s ostalim osumnjičenima niz koruptivnih djela.

Kako doznajemo, riječ je o zlouporabi položaja i ovlasti, poticanju na zlouporabu, gospodarskim prijevarama, primanju i davatu mita, pranju novca, utaji poreza.

Problematični su i natječaji u poslovima oko deratizacije u koju je uključena jedna tvrtka, navodi se da je riječ o čišćenju klimatizacijskih i ventilacijskih sustava izmišljenom metodom za koju nije ni bilo potrebe. Pri tim je malverzacijama, sumnja se, zagrebački proračun oštećen za 38 milijuna kuna.

Nakon ispitivanja, preostaje vidjeti hoće li Uskok i u ovoj akciji pokrenuti službenu istragu, a moglo bi se onda dogoditi i da će u slučaju Zvonimira Šostara, ali i drugih uhićenih tražiti od suda određivanje istražnog zatvora.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene