Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen osumnjičenik za ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
61-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u Hrvatskoj Kostajnici uhićen je zbog osnovane sumnje da je kao pripadnik srpskih paravojnih postrojba samoproglašene tzv. republike srpske krajine za velikosrpske agresije na Hrvatsku počinio kažnjivo djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika.

Osumnjičenik je uhićen na temelju tjeralice koju je, po nalogu Istražnog odjela Županijskog suda u Sisku, raspisala Policijska uprava i sproveden je istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, priopćila je sisačko-moslavačka Policijska uprava. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Policajci pronašli muškarca bez penisa: Ležao je u nesvijesti Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca"

Policija je 61-godišnjeg stanovnika H. Kostajnice uhitila pod sumnjom da je kao pripadnik oružanih postrojba samoproglašene tzv. republike srpske krajine, zajedno s još trojicom pripadnika te postrojbe, 13. rujna 1991. zarobio pripadnika pričuvnog sastava PU-a s posljednjim prijavljenim prebivalištem u Hrvatskoj Kostajnici.

Zarobljeni hrvatski policajac, koji je u trenutku kad je zarobljen
imao 31 godinu, odveden je u nepoznato i od tada mu se gubi svaki trag, te je i danas na popisu nestalih osoba Uprave za zatočene i nestale osobe pri Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Vlade Republike Hrvatske.

U travnju 2005. Policijska postaja u Hrvatskoj Kostajnici podnijela je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kažnjivo djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika na štetu nestalog 47-godišnjega hrvatskog državljanina. 

Na temelju kaznene prijave Županijsko državno odvjetništvo u Sisku u svibnju 2007. podnijelo je istražni zahtjev protiv četiriju osoba, među kojima se kao osumnjičenik navodi i uhićeni 61-godišnjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene