Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odličan početak godine

Počeli su školski praznici, a što sada s vašim školarcima? Provjerite kakve se sve aktivnosti nude

Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Za gotovo pola milijuna učenika u petak su počeli zimski praznici. I dok su djeca jedva dočekala odmor, roditelji često razmišljaju čime će ih preko praznika zabaviti.

Učenici su u petak krenuli na praznike zbog čega će imati mnogo slobodnog vremena za izvanškolske aktivnosti. U ponudi su kampovi za učenje robotike, programiranja i prirodnih znanosti. A školski sportski savez nudi niz aktivnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 2 Kurikulumi Učenici u hrvatskim školama više neće slušati Prirodu i društvo: Stižu novi predmeti, objavljeni detalji Ilustracija Praktično obrazovanje U hrvatske škole stiže novi predmet: Imat će tri ključna dijela i trebao bi djecu pripremiti za svakodnevicu

"Nudimo plivanje, klizanje, streljaštvo, skvoš, kuglanje, odbojku, taekwondo, obaranje ruke, frizbi, dvoranski hokej i mačevanje", rekao je Hrvoje Lekić iz Školskog sportskog saveza Grada Zagreba.

Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

I sve to nude besplatno. Ne zaostaje ni Rijeka. Uz klizanje, u Domu mladih pripremaju se radionice 3D printanja, uređivanja radijske emisije, informatike i robotike.

"Pedesetak djece se već prijavilo. Još imamo nešto slobodnih mjesta tako da se svi zainteresirani mogu još prijaviti, informacije su na našim web stranicama", rekla je Sanja Lipovac iz Doma mladih u Rijeci.

Mali Osječani će se od drugog siječnja moći zabaviti u zimskoj školi zoološkog vrta.

"Ići ćemo u zoo inspekciju, izrađivat ćemo hranilice za ptice, saznat ćemo koje životinje spavaju, odnosno ne spavaju zimski san, a ovoga puta ćemo gledati i trening životinja", rekla je Tatjana Elez, edukatorica u osječkom zoološkom vrtu.

Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

U Splitu je organizirano čak 60 radionica, uključile se knjižnice, muzeji. Radionice će se baviti dinosaurima, kukcima i morskim vrstama. U Prirodoslovnom muzeju učit će se na maštovit način.

"Radionice počinju 27. prosinca, a završni dan je 12. siječnja iduće godine", rekao je Nediljko Ževrnja,ravnatelj Prirodoslovnog muzeja u Splitu.

Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Gdje s djecom tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

A ministrica Divjak nada se da će 2018. godina biti još uspješnija.

"Želim im da se lijepo odmore i nadam se da će suradnja biti super, te da će se oni koji su bili malo manjkavi u prvom polugodištu sve to popraviti", rekla je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene