Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Učenici i ministar su se dogovorili, državna matura se uvodi 2010. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalno vijeće učenika podržalo je prijedlog ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca da se državna matura uvede 2010. te ministrov prijedlog da se to vijeće aktivno uključi u sve daljnje pripreme za uvođenje državne mature.

Sastanak je održan u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a prisustvovao mu je i ministar Primorac, priopćeno je iz toga ministarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjed uspio: Državna matura odgađa se za godinu dana! Slika nije dostupna Preporod: 'Neka Primorac podnese ostavku'

Kako se navodi, Nacionalno vijeće učenika najviše je predstavničko tijelo osnovnih i srednjih škola s područja Republike Hrvatske, a njegovi predstavnici su iznijeli ministru Primorcu službena stajališta Vijeća o uvođenju državne mature.

Učenici su tako istaknuli da Vijeće u potpunosti i bez ustezanja podržava projekt državne mature. Pozdravili su i odluku o odgodi početka provođenja državne mature za godinu dana jer smatraju da je time osigurano dovoljno vremena da se u tom projektu od nacionalnoga značaja isprave svi dosad uočeni nedostatci. Posebice se to odnosi na nedovoljnu informiranost učenika, nastavnika, ali i roditelja o tome što doista jest državna matura, način na koji će se ona provoditi te koje mogućnosti otvara u pogledu mogućnosti nastavka školovanja na fakultetima.

Kad je pak riječ o daljnjoj suradnji Nacionalnoga vijeća učenika istaknuto je da se to prvenstveno odnosi na pomoć da sve konstruktivne primjedbe i prijedlozi, ali i kritike vezane uz ostvarivanje toga projekta, na vrijeme dođu do ljudi odgovornih za osmišljanje i provedbu državne mature.

Učenici srednjih škola prosvjedovali su jučer u Vinkovcima, Rijeci, Osijeku i Zagrebu protiv odredaba Prijedloga zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama prema kojima bi državna matura sljedeće godine bila obvezna za gimnazijalce, a mogli bi joj pristupiti i učenici strukovnih srednjih škola za koje bi, prema tome prijedlogu, državna matura bila obvezna 2010.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene