Policija u Suhodolu u BiH (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) - 6
Policija u Suhodolu u BiH (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) - 6

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto pozvao je građane da se uključe u potragu za ubojicom policajca i ponudio nagradu za informaciju koja će dovesti do ubojice.


''Pozivamo građane da se uključe u potragu, a Vlada će tijekom dana razmotriti mogućnost davanja nagrade za onoga tko ponudi informaciju koja će dovesti do ubojice'', rekao je na izvanrednoj press konferenciji premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto.

U istragu je uključen je helikopter Federalne uprave policije kao i dronovi, izvijestili su iz policije.

Glasnogovornica Tužiteljstva Kantona Sarajevo Azra Bavčić kazala je da je osumnjičeni pripadnika FUP-a Mahira Begića ubio vatrenim oružjem pucajući mu u glavu, prsa i noge. Begić je na licu mjesta preminuo zbog zadobivenih ozlijeda nakon što je u njega ispaljeno više metaka, piše Depo.

Nakon toga osumnjičeni za ubojstvo, već prethodno osuđivani ubojica, Edin Gačić je ukrao policijski pištolj i dva okvira metaka. Radi se o policijskom pištolju marke “Glock koji u prosjeku imaju 15 metaka. S obzirom na to da je Gačić ukrao dva okvira, jasno je da kod sebe ima pištolj i minimalno 30 metaka.

Podsjetimo, sve policijske agencije u BiH za sad neuspješno tragaju za odbjeglim višestrukim ubojicom i bivšim mudžahedinskim borcem, Edinom Gačićem. U u dva je navrata osuđivan za počinjenje ubojstva, a nakon posljednjeg izlaska iz zatvora, u ponedjeljak je ubio vlasnika jedne trgovine, a u subotu navečer i policajca.

Zbog višestrukog ubojice mirno selo je obavijeno strahom: "Taj čovjek je lud i na slobodi. Ljudi ne izlaze iz kuća, naoružani su"

Španjolska desnica mobilizirala desetke tisuća prosvjednika: "Sanchez ostavka!"