Policija BiH (Foto:PIXSELL/Hrvoje Jelavić)
Policija BiH (Foto:PIXSELL/Hrvoje Jelavić) Foto: PIXSELL/Hrvoje Jelavi?

U Sarajevu, u blizini Objekta za edukaciju kadrova pripadnika Federalnog MUP-a, u subotu navečer je ubijen policajac.


U Sarajevu je ubijen pripadnik FUP-a, koji je osiguravao taj objekt. Policajac je pronađen u lokvi krvi, kada ga je kolega došao zamijeniti na straži, piše Dnevni Avaz.

Vezani članci Stipe Drmić, forenzički psihijatar Forenzički psihijatar o fenomenu koji se pojavio nakon trostrukog ubojstva u Splitu: "To je test, anketa povjerenja u institucije ove države" Filip Zavadlav osuđen na 40 godina zatvora Zavadlav dobio 40 godina zatvora, proglašen krivim za krvavi pohod: "Ovo je jedan od najbrutalnijih događaja u Hrvatskoj"

Do dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći podlegao je teškim ozlijedama koje su mu nanesene, prema preliminarnim rezultatima istrage, vatrenim oružjem.

Na mjestu gdje je policajac ubijen pronađeno je nekoliko čahura nepoznatog kalibra.

Sarajevskoj policiji prijavljeno je da je u blizini viđen Edin Gačić za kojim se traga zbog sumnje da je ubio vlasnika jedne trgovine.

Podsjetimo, za vrijeme rata Gačić je bio pripadnik postrojbe 'El mujaheed' u čijem su se sastavu borili i mudžahedini, islamski vjerski borci iz cijeloga svijeta. Ova je postrojba bila poznata po stravičnim ratnim zločinima, uključujući i odsijecanja glava zatočenicima.

Gačić je nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH ubio suborca iz odreda El mujaheed Ismeta Gunića te je osuđen na osam godina zatvora. Kada je izdržao dvije trećine kazne bio je povremeno puštan na slobodne vikende, te je 25. kolovoza 2002. godine likvidirao majku ispalivši u njezino tijelo u Zenici dva hica iz vatrenog oružja.

Nakon toga mu je određena zatvorska kazna od 20 godina. Nekoliko mjeseci prije isteka kazne prebačen je u bihaćki zatvor. Na slobodu je pušten nedavno nakon što je izdržao dvije trećine kazne u zeničkom zatvoru. U ponedjeljak s puškom došao ispred trgovine i ubio vlasnika trgovine, Sauda Sultanića.