Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suradnici Branimira Glavaša postigli su dogovor s Muamerom Topalovićem, zeničkim zatvorenikom, da inscenira napad na Glavaša u zeničkom kazamatu kako bi mu se omogućilo premještanje u mostarski zatvor, informacija je hrvatskih obavještajnih službi.


Muamer Topalović služi 35-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva obitelji Anđelić, Piše Slobodna Dalmacija. Dodaje da se tvrdi da su o ovom dogovoru hrvatske tajne službe obavijestile bosansko-hercegovačke kolege. No, Slobodna Dalmacija piše da 'bosanskohercegovački obavještajni izvori ističu 'da takve dojave nemaju, niti imaju saznanja o takvom eventualno postignutom dogovoru'.

>> Zatvor u Zenici: Budući dom Branimira Glavaša

>> Slučaj Glavaš: Uhićeno pet osoba

Vezani članci Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama'' Policija, ilustracija - 2 Troje mladih kralo u riječkom trgovačkom centru pa ozlijedili zaštitara koji ih je pokušao zaustaviti

Josip Pojavnik, direktor zeničkog zatvora, kaže da nema ovakvih saznanja i ističe da će Glavašu, ukoliko dođe u zenički zatvor, jamčiti sigurnosti i onemogućiti kontakt s Muamerom Topalovićem'. Pojavnik kaže kako je nemoguće promijeniti zatvor na temelju insceniranog incidenta, piše Slobodna Dalmacija.