Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija potvrdila

Slučaj Glavaš: Uhićeno pet osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je jutros uhitila pet osoba, a od toga je potvrđeno da su četiri osobe uhićene u Osijeku.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je da su četiri osobe uhićene u Osijeku. Ravnatelj policije Oliver Grbić nije želio precizirati gdje je uhićena peta osoba, već je naglasio kako se akcija provodi u Osijeku i drugim gradovima. Riječ je o osobama koje su pokušale podmititi suce vezano uz slučaj Branimira Glavaša. Među njima je i Drago Tadić, direktor Osijek Koteksa, neslužbeno doznajemo. 'Pretpostavlja se da je upleteno 12 do 15 osoba, a uhićene su one najaktivnije. Nova uhićenja ovisit će o iskazu dosad uhićenih', rekao je Grbić i dodao kako su u tijeku pretresi poslovnih prostora i kuća osumnjičenih osoba. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam" Slika nije dostupna Nije htio ispasti kukavica Drmić: Predao sam Jurišiću 70.000 eura za pomoć Glavašu

'Ivan Drmić, saborski zastupnik i član HDSSB, obzirom da je  podnio kaznenu prijavu, nakon pisanja o tom slučaju u medijima, bit će pozvan na obavještajni razgovor', rekao je ravnatelj policije Grbić.

Oko 13.35 sati policija je nakon pretresa obiteljske kuće automobilom odvezle Dragu Tadića. Njegova supruga i djeca ostali su u domu, neslužbno doznajemo.

>> Sud BiH potvrdio Glavašu kaznu od osam godina zatvora

Devet policijskih djelatnika s dva automobila jutros u 6.45 sati došla je pred kuću Drage Tadića. Pretražen je i Tadićev automobil iz kojeg je policija izvadila papire. 'Mislim da je sve u redu. Nisam priveden. Valjda traže neke papire od Glavaša', rekao je Tadić prije nego li su ga policajci ugurali u auto.

Pod policijskim povećalom je oko 15 osoba. Uz Tadića, uhićeno je četvero ljudi čiji identitet policija nije htjela otkriti.
Ravnatelj policije rekao je da će na obavijesni razgovor pozvati i saborskoga zastupnika HDSSB-a Ivana Drmića.

Afera je 'pukla' nakon što su Drmić i Glavaševa prijateljica Sanja Marketić policiji prijavili pokušaj iznude oko 70 tisuća eura. S tim novcem 'navodno' su trebali biti podmićeni suci Vrhovnog suda , kako bi Glavašu umanjili kaznu. Tadića je državnom odvjetniku Bajiću osobno prijavio predsjednik Suda Branko Hrvatin, kojeg je Tadić ispitivao o Glavaševoj presudi.
 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene