Milan Bandić
Milan Bandić Foto: Screenshot

Poznate javne osobe otvoreno putem društvenih mreža pozivaju građane Zagreba na prosvjed protiv gradonačelnika Milana Bandića, ali tako da izađu na balkone i prozore te zviđdanjem i lupanjem u lonce jasno i glasno daju Bandiću do znanja da treba otići.


Marko Torjanac, poznati domaći glumac i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, pozvao je Zagrepčane da s balkona i prozora, u petak u 19 sati prosvjeduju protiv Milana Bandića.

Vezani članci Prosvjed za Alekseja Navaljnog Više od 2000 uhićenih na prosvjedima za Navaljnog. Šef europske diplomacije: ''Razgovarat ćemo o daljnim koracima'' Prosvjed u Austriji Na prosvjedu protiv koronamjera u Austriji sudjelovalo 10.000 ljudi, policija objavila koliko ih je uhićeno

"Izađimo na prosvjed u petak, 3. travnja u 19h, na balkone i prozore i bukom loncima, poklopcima i zviždaljkama od 19-19:05 sati pokažimo nezadovoljstvo vođenjem grada i zahtjev za ostavkom gradonačelnika", poručio je Torjanc u video objavi na svojem Facebook profilu.

Obzirom da su javna okupljanja zabranjena u sklopu mjera obrane od epidemije koronavirusa, građani proscvjedovati mogu na spomenuti način, odnosno s prozora i balkona svojih domova.

Torjanc se prisjetio da je prije 20 godina bio u Caracasu u Venezueli te da se tad prvi put susreo s takvom vrstom prosvjeda.

"Tad su Venezuelanci prosvjedovali protiv samovolje Huga Chaveza. S Venezuelom znamo što se poslije dogodilo. Očito Venezuelanci nisu dovoljno jako lupali. Nemojmo mi ponoviti tu grešku", poručio je Zagrepčanima Torjanc.