Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve upućuje na to da će zagrebački taksisti zahvaljujući novom Zakonu o prometu uskoro dobiti trostruko jeftiniju konkurenciju iz Rijeke.


Kosta Minovski, vlasnik tvrtke Taxi cammeo, koji u Rijeci posluje već četiri godine, najavio je kako 1. listopada dolazi u Zagreb sa 100 limuzina i dva-tri minibusa, piše Večernji list. Kosta, čiji taksiji u travnju dolaze i u Osijek, dodaje kako će cijene biti iste kao u Rijeci, pet kilometara naplaćivat će se 20 kuna, a 10 kilometara 40 kuna, dok će cijena noćne vožnje biti ista kao dnevna.

Trostruko jeftinija konkurencija

Vezani članci Cijene goriva A sad malo dobrih vijesti: Od ponoći niže cijene goriva, olakšanje i za one koji voze na plin Splitski taksi, ilustracija Taksisti bijesni na Ministarstvo prometa: "Namjerno su nas prevarili? Usvojeni prijedlog izmjena zakona je samo kozmetika"

Kako zagrebački taksisti svoje usluge naplaćuju sedam kuna po kilometru, start stoji 19 kuna, a noćna vožnja je 20 posto skuplja, konkurencija je gotovo trostruko jeftinija. No, da bi svoju ideju proveo u djelo, Kosta Minovski mora dobiti odobrenje Gradske skupštine. Marijan Ključarić iz zagrebačkog Ureda za promet i izgradnju grada rekao je za Večernji list kako je u interesu grada da podrži poduzetničke interese od kojih se očekuje poboljšanje kvalitete taksi usluga.

Predsjednik Udruge Radio taksi Juraj Šnidarić za Večernji list je izjavio kako Taxi Cammeo nije nikakva konkurencija zagrebačkim taksistima jer se radi o tvrtki koja ne izdaje račune, a ima niske cijene jer naplaćuje po putniku, odnosno u jednoj vožnji skuplja više međusobno nepoznatih putnika na raznim lokacijama.