Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konkurencija iz Rijeke

U Zagreb stižu tri puta jeftiniji taksiji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve upućuje na to da će zagrebački taksisti zahvaljujući novom Zakonu o prometu uskoro dobiti trostruko jeftiniju konkurenciju iz Rijeke.

Kosta Minovski, vlasnik tvrtke Taxi cammeo, koji u Rijeci posluje već četiri godine, najavio je kako 1. listopada dolazi u Zagreb sa 100 limuzina i dva-tri minibusa, piše Večernji list. Kosta, čiji taksiji u travnju dolaze i u Osijek, dodaje kako će cijene biti iste kao u Rijeci, pet kilometara naplaćivat će se 20 kuna, a 10 kilometara 40 kuna, dok će cijena noćne vožnje biti ista kao dnevna.

Pročitajte i ovo Stigle jagode - 2 Pitanje prioriteta Na tržnice stigle domaće jagode, nikada ih nije bilo manje i nikada nisu bile skuplje Boris Vujčić Hrvatska najgora u Eurozoni Upozorenje guvernera: Glavni doprinos inflaciji daju usluge, rast cijena će se nastaviti

Trostruko jeftinija konkurencija

Kako zagrebački taksisti svoje usluge naplaćuju sedam kuna po kilometru, start stoji 19 kuna, a noćna vožnja je 20 posto skuplja, konkurencija je gotovo trostruko jeftinija. No, da bi svoju ideju proveo u djelo, Kosta Minovski mora dobiti odobrenje Gradske skupštine. Marijan Ključarić iz zagrebačkog Ureda za promet i izgradnju grada rekao je za Večernji list kako je u interesu grada da podrži poduzetničke interese od kojih se očekuje poboljšanje kvalitete taksi usluga.

Predsjednik Udruge Radio taksi Juraj Šnidarić za Večernji list je izjavio kako Taxi Cammeo nije nikakva konkurencija zagrebačkim taksistima jer se radi o tvrtki koja ne izdaje račune, a ima niske cijene jer naplaćuje po putniku, odnosno u jednoj vožnji skuplja više međusobno nepoznatih putnika na raznim lokacijama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene