Beba u rodilištu (Foto: Dnevnik.hr)
Beba u rodilištu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Stožer civilne zaštite Zadarske županije objavio je važne upute stanovnicima područja pogođenim potresom, koji su privremeno smješteni u ovoj županiji.


U zadarskoj Općoj bolnici noćas je rođena prva beba s područja Sisačko-moslavačke županije čiji su roditelji privremeno našli smještaj u Zadru. Novorođena djevojčica Gloria treće je dijete u obitelji Stanić, objavio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

Vezani članci Potres u Petrinji Počela isplata jednokratne pomoći nakon potresa: "Kad se donacije podijele na kućanstva, iznos nije onoliki koliki smo priželjkivali" Danny u sisačkoj OŠ 22. lipnja Jednomjesečni Danny s majkom napokon našao mir u kontejnerskom naselju: "Ovdje nam je prekrasno"

Po dosad pristiglim podacima, na području Zadarske županije trenutno borave 303 osobe s područja pogođenim potresom. Iz županijskog stožera mole sve obitelji ili njihove domaćine da se, ako imaju potrebe za bilo kakvom vrstom pomoći (hrana, odjeća, liječnička skrb ili bilo koji drugi oblik zdravstvene zaštite), jave na telefonski broj 350-318 ili e-mail stozercz@zadarska-zupanija.hr.

Sve stanovnike županije koji su u svoje domove primili obitelji s područja pogođenih potresom pozvali su da dostave njihove podatke, zbog evidencije o broju ljudi na tom području, njihovim potrebama te da bi mogli dostaviti informacije Stožeru civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

Informacije se mogu poslati i na e-mail Stožera civilne zaštite Zadarske županije (stozercz@zadarska-zupanija.hr).