Na mjestu teške željezničke nesreće kod mjesta Rajić, nedaleko Novske, u tijeku je izvlačenje dijelova vlaka i vagona pomoću dizalica. S terena se javio novinar Domagoj Mikić.

Galerija Novska: Započela sanacija pruge, uklanjanje kompozicija - 1 Novska: Započela sanacija pruge, uklanjanje kompozicija - 2 Novska: Započela sanacija pruge, uklanjanje kompozicija - 3 +7 Novska: Započela sanacija pruge, uklanjanje kompozicija - 4

Na mjestu strašne željezničke nesreće u mjestu Rajić traje akcija izvlačenja vlaka pomoću dizalica. S terena se za Dnevnik Nove TV javio novinar Domagoj Mikić.

Rekao je kako cijela operacija spora, ali napreduje. "Pa, sve ovo traje puževim korakom, ali moramo biti svjesni da je ovdje riječ o vrlo zahtjevnom zadatku", rekao je Mikić.

"Na mjesto nesreće je stigla druga dizalica, i njome će se dio kompozicije pokušati zakačiti i prebaciti na poljski put. Nakon toga na redu je crveni vagon", rekao je.

Tomislav Bogojević Pripadnik HGSS-a koji je spašavao unesrećene nakon kobnog sudara vlakova: "Bili su pod strašnim stresom, žalili su se na bolove..."

Ostaci vlaka - 1 Strahota koju je teško opisati riječima: Evo kako izbliza izgleda mjesto sudara dvaju vlakova

Crveni vagon je bitan za istražitelje. "Vagon je važan za istražitelje jer još uvijek nije sigurno da se ispod njega ne nalaze ljudi. Kada ga pomaknu će moći vidjeti ima li još žrtava".

"Sve u svemu ovo je vrlo, vrlo zahtjevna operacija, ali informacije s terena su da bi se već sutra sve trebalo vratiti u normalu. Dodajmo da je troje stranih državljana pušteno iz bolnice u Novskoj, i da je brigu o njima preuzeo Centar za socijalnu skrb", rekao je Mikić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju