Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginuo djelatnik HAC-a

Rekonstrukcija prometne nesreće na postaji Mraclin: "Sigurno se kretao 140 do 150 na sat"

Neprilagođena brzina jedan je od uzroka jučerašnje stravične nesreće na naplatnoj postaji Mraclin u kojoj je život izgubio djelatnik Hrvatskih autocesta. Protiv 20-godišnjeg vozača je podnesena i kaznena prijava.

Do tragičnog događaja na Mraclinu prema policijskom je izvješću došlo tako što je 20-godišnji vozač vozio brzinom neprilagođenom stanju na cesti te vozilom prešao na zatvoreni prometni trak. Naletio je na rubni kamen nakon čega je izgubio kontrolu nad vozilom. Automobil je izgubio i kontakt s podlogom i nastavio nekontrolirano naprijed preko nogostupa sve dok nije probio tri zida i pritom usmrtio djelatnika HAC-a.

Na mjestu nesreće bio je prometni vještak Goran Husinec koji tvrdi kako mladi vozač nije zaspao već je bio pri svijesti u trenutku nesreće.

"Vozač je definitivno upravljao vozilom jer je on na samom kraju autoceste vozilo usmjerio u desno u zatvoreni prometni trak i kretao se prema samim naplatnim kućicama. Jednostavno zbog velike brzine i mraka izgubio je kontrolu nad automobilom i jednostavno promašio izlaz i udario u rubni kamen", rekao je Goran Husinec, sudski vještak za cestovni promet.

Procjenjuje da je brzina bila puno veća od dopuštene.

"Prema mojim procjenama da bi automobil probio tri zida sigurno se kretao brzinom od 140 - 150 kilometara na sat", dodaje Husinec.

Policija još nije službeno potvrdila prisutnost i količinu alkohola u krvi.

Protiv 20-godišnjeg vozača podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku“, priopćila je Policijska uprava Zagrebačka.

Psihologinja Ljiljana Mikuš poziva institucije na program bolje edukacije mladih u autoškolama i djece u srednjim školama o posljedicama obijesne i neodgovorne vožnje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene