U subotu u 12 sati na Europskom trgu u Zagrebu počinje prosvjed protiv mirovinske reforme.

Galerija


Organiziraju ga četiri Sindikata. Od Vlade traže da odustane od povećanja radnog vijeka sa 65 na 67 godina, veće mirovine, ublažavanje najavljene penalizacije za prijevremene umirovljenike i novo rješenje za drugi mirovinski stup. Dok oproba sindikate podržava, iz HDZ-a poručuju da je reforma cjelovita i održiva, a prosvjed demokratsko pravo građana. Ne uspiju li sutra u svojim zahtjevima, sindikati su spremni i na referendum.

Vezani članci Gordan Maras (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Marasova naljepnica pred Odborom za Poslovnik: Potvrđeno da je Jandroković imao pravo izreči opomenu Miro Bulj (Foto: Igor KraljPIXSELL/PIXSELL) Bulj upozorio na trovanje rijeke Krke: ''Pušten je otrovni industrijski otpad u vodu koju koristi cijeli Šibenik''

Predsjednik SHS-a Mladen Novosel poručuje:„Ako doista sutra ne progledate što činite, progledat ćete kad prikupimo potpise, ako ni to ne bude dovoljno izvanredni izbori vam slijede. Zlatko Hržić iz Sindikata umirovljenika rekao je kako oni imaju vrlo jednostavan zahtjev, a to su veće mirovine.

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je pak kako je prosvjed njihovo demokratsko pravo."Živimo u demokratskom sustavu i nemam što drugo nego reći da podržavam svaki oblik izjašnjavanja građana“, napominje Bačić.

SDP-ov Gordan Maras nada se velikom odazivu. "Sa odazivom ćemo pokušati pokazati ono što je svima jasno da ovakva vrsta reforme u Hrvatskoj ne može i ne smije proći", uvjeren je Maras.