U subotu u 12 sati na Europskom trgu u Zagrebu počinje prosvjed protiv mirovinske reforme.

Galerija


Organiziraju ga četiri Sindikata. Od Vlade traže da odustane od povećanja radnog vijeka sa 65 na 67 godina, veće mirovine, ublažavanje najavljene penalizacije za prijevremene umirovljenike i novo rješenje za drugi mirovinski stup. Dok oproba sindikate podržava, iz HDZ-a poručuju da je reforma cjelovita i održiva, a prosvjed demokratsko pravo građana. Ne uspiju li sutra u svojim zahtjevima, sindikati su spremni i na referendum.

Vezani članci Miro Bulj (Foto: Igor KraljPIXSELL/PIXSELL) U ovom sazivu Sabora najviše je govorio Miro Bulj. Evo koji zastupnici za 15.000 kuna nisu ni zucnuli Gordan Maras (Foto: Patrik Macek/Pixsell) U Saboru se opet "časte": Neki sinkopom, drugi titulom "Vidovitog Milana"

Predsjednik SHS-a Mladen Novosel poručuje:„Ako doista sutra ne progledate što činite, progledat ćete kad prikupimo potpise, ako ni to ne bude dovoljno izvanredni izbori vam slijede. Zlatko Hržić iz Sindikata umirovljenika rekao je kako oni imaju vrlo jednostavan zahtjev, a to su veće mirovine.

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je pak kako je prosvjed njihovo demokratsko pravo."Živimo u demokratskom sustavu i nemam što drugo nego reći da podržavam svaki oblik izjašnjavanja građana“, napominje Bačić.

SDP-ov Gordan Maras nada se velikom odazivu. "Sa odazivom ćemo pokušati pokazati ono što je svima jasno da ovakva vrsta reforme u Hrvatskoj ne može i ne smije proći", uvjeren je Maras.