Sindikati su najavili prosvjed protiv Vladine mirovinske reforme. Održat će se 20. listopada na Europskom trgu u Zagrebu, a nakon toga najavljuju i referendum protiv reforme.

Galerija


Žele da se u mirovinu ide sa 65 godina, a ne 67. Protiv su strože penalizacije ranijeg umirovljenja za radnike i traže penalizaciju poslodavaca. Protive se većem izdvajanju u drugi mirovinski stup.

Vezani članci Branimir Mihalinec (Foto: Pixsell, Marko Prpić) Sindikati traže ministra financija Marića na pregovorima: "Iz Vlade dolaze nespremni i žele se nadmudrivati" Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Pavić nakon sastanka sa sindikatima: "Vlada je spremna na kompromis"

Poručuju da je Vladina reforma za Europsku komisiju, a ne za građane.

"Zato što Europi nedostaje radnika. Zato što Europa privlači hrvatske radnike. Zato što u Hrvatskoj ima previše kvalitetnih radnika koji odlaze raditi u druge europske zemlje i zato treba stvoriti klimu beznadežnosti", kazao je predsjednik Savez Samostalnih Sindikata Hrvatske Mladen Novosel.

"Svi ovi prijedlozi dolaze iz jedne jedine društveno problematične situacije, a to su ove povlaštene mirovine i lažni umirovljenici pogotovo iz sektora veteranskih privilegija", smatra predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić.