Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iskoristite ga

Uživajte, pred nama je možda jedan od najljepših dana ovog ljeta: "To je ono kad se kockice poslože baš kako treba"

Sunca neće nedostajati, gotovo vedro vrijeme posvuda očekuje se cijeli dan. Slično će biti i narednih dana.

Nakon brze promjene vremena, jakog i olujnog sjevernog vjetra i bure, pred nama je možda jedan od najljepših dana ljeta. To je ono kad se skoro sve kockice poslože baš kako treba. Izuzev tek ponegdje jake bure još sutra ujutro, sve drugo trebalo bi biti baš kako treba. A to znači da će jutro biti svježe, osobito na kopnu, noć ugodna za spavanje, a dan u većini krajeva topao, ali ne i jako vruć. Uz to, sunca neće nedostajati, gotovo vedro vrijeme posvuda očekuje se cijeli dan.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg!

Mi se nalazimo u polju povišenog tlaka, pod ogrankom ove anticiklone. Atmosfera je dosta stabilna i tako će biti i idućih nekoliko dana, točnije sve do subote.

Novo jutro bit će sunčano. U kopnenom dijelu zemlje, uglavnom uz rijeke i po kotlinama gorske Hrvatske moguća je tek kratkotrajna magla. Na kopnu će biti svježe, u unutrašnjosti uz 10-ak do 13 stupnjeva, u gorju malo ispod 10, dok nas na moru očekuje većinom 17, 18 do 22 stupnja. Duž obale će ponegdje još biti umjerene, rijetko i jake bure, no slabjet će.

Sunčano će biti i poslijepodne. Na kopnu bez značajnijeg vjetra te uz temperaturu najčešće 27 ili 28 stupnjeva. I u Slavoniji i Baranji sunčano, bez vjetra te također vrlo toplo. Najviša dnevna temperatura očekuje se uglavnom između 26 i 28 stupnjeva.

Stabilno, sunčano, pa i većinom vedro sutra će biti i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Na moru će biti mirnije, bura će oslabjeti pa će veći dio dana puhati jugozapadnjak, uz obalu, a sjeverozapadnjak prema otvorenom moru. U gorju nešto svježije nego proteklih dana uz 22 do 25 stupnjeva, dok će na moru termometri pokazivati oko 28.

I u Dalmaciji će biti sunčano, vrlo toplo, danju mjestimice i vruće, ovdje uz 30-ak stupnjeva u hladu. Prijepodne bura, danju vjetar s mora, jugozapadni, zapadni, prema otvorenom i sjeverozapadni.

More je ipak malo svježije nego proteklih dana, bura ga je izmiješala i rashladila, najčešće 20-ak do 23 stupnja, jedino u Istri i danas 25.

Nakon dana s malo više naoblake i manje sunca, sutra se ponovno vraćamo u uobičajeni ljetni režim, tako će i UV indeks u cijeloj zemlji ponovno biti vrlo visok.

Slično se očekuje i idućih dana jer će vrijeme biti većinom sunčano, ali i sve toplije, pa čak i vruće. U subotu su tek moguće nestabilnosti pa bi u središnjim i gorskim krajevima tada moglo biti i pokojeg pljuska.

Na Jadranu će do kraja tjedna većinom biti vedro, vruće, a i noći će ponovno biti sve toplije kako se budemo približavali vikendu. Noću burin, danju jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, sve skupa dobar recept za godišnji odmor. Još se samo treba otisnuti s kopna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene