Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GRADE SE NOVI HOTELI

Split bilježi rekordne turističke brojke: Dva milijuna noćenja za grad pod Marjanom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šetači sa splitske zapadne obale ovih dana prate rušenje starog hotela Ambasador koji bi trebao postati luksuzno turističko zdanje. No, Split ima cijelu seriju novih hotelskih gradnji. Za sada hotelske sobe čine svega 10 posto ukupnih splitskih kapaciteta, a da potreba postoji govori i nedavna rekordna brojka od dva milijuna noćenja u Splitu.

I vikendom i radnim danima, bageri na rubu Zapadne obale ruše stari hotel Ambasador. Prati se padanje žbuke i armature, a većina i snima nestajanje zdanja kojeg pamte brojne splitske generacije. Mjesto je to, ispričali su Splićani, na kojem su djevojke plesale s kadetima i udavale se za njih. Taj je hotel izgrađen još 1937., ali ubrzo mijenja funkciju.

Pročitajte i ovo Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani" Plan Splita - 1 Apartmanizacija stare jezge Hoće li se Split ugledati na Dubrovnik? "Sve se može regulirati i bez zabrana"

Split,u kojeg se ulaže već nekoliko godina, je ovih dana zabilježio dva milijuna noćenja, što u ranijim godinama to nije uspijevao ni kroz cijelu godinu. Očito je da će postoje potrebe za hotelskim smještajem. Da je potreba za sobama velika govori i podatak da svega 10 posto splitskih smještajnih kapaciteta otpada na hotelske sobe, a puno je više apartmana.

"Od 30 tisuća kreveta u Splitu, samo 3.150 su hotelske sobe", rekla je Alijana Vukšić iz Turističke zajednice Grada Splita.

Na glavnoj ulici kojom se ulazi u Split niče neboder. Građani još ne znaju broj katova, a spominje se kao najviši u zemlji. Trebao bi nositi ime poznatog hotelskog lanca. I veliki hotel na splitskom Trsteniku ima cijelo novo krilo te će, rekao je Petar Dragičević, direktor prodaje u hotelu, u tom dijelu imati 70 novih soba.

Novi hotel na Bačvicama, koji je svojim izgledom podijelio mišljenja, već je pri kraju. Započela je i gradnja hotela na Žnjanu. Sada se sigurno može reći da Split hvata novi turistički zalet.


 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene