Šetači sa splitske zapadne obale ovih dana prate rušenje starog hotela Ambasador koji bi trebao postati luksuzno turističko zdanje. No, Split ima cijelu seriju novih hotelskih gradnji. Za sada hotelske sobe čine svega 10 posto ukupnih splitskih kapaciteta, a da potreba postoji govori i nedavna rekordna brojka od dva milijuna noćenja u Splitu.


I vikendom i radnim danima, bageri na rubu Zapadne obale ruše stari hotel Ambasador. Prati se padanje žbuke i armature, a većina i snima nestajanje zdanja kojeg pamte brojne splitske generacije. Mjesto je to, ispričali su Splićani, na kojem su djevojke plesale s kadetima i udavale se za njih. Taj je hotel izgrađen još 1937., ali ubrzo mijenja funkciju.

Vezani članci Putovanja zid Kamo, kada i po kojim uvjetima mogu Hrvati: Donosimo pregled država u koje možete putovati, neke više neke manje Marko Balen Kolone na graničnim prijelazima sa Slovenijom: "Išlo bi brže, da su svi ispunili online aplikaciju"

Split,u kojeg se ulaže već nekoliko godina, je ovih dana zabilježio dva milijuna noćenja, što u ranijim godinama to nije uspijevao ni kroz cijelu godinu. Očito je da će postoje potrebe za hotelskim smještajem. Da je potreba za sobama velika govori i podatak da svega 10 posto splitskih smještajnih kapaciteta otpada na hotelske sobe, a puno je više apartmana.

"Od 30 tisuća kreveta u Splitu, samo 3.150 su hotelske sobe", rekla je Alijana Vukšić iz Turističke zajednice Grada Splita.

Na glavnoj ulici kojom se ulazi u Split niče neboder. Građani još ne znaju broj katova, a spominje se kao najviši u zemlji. Trebao bi nositi ime poznatog hotelskog lanca. I veliki hotel na splitskom Trsteniku ima cijelo novo krilo te će, rekao je Petar Dragičević, direktor prodaje u hotelu, u tom dijelu imati 70 novih soba.

Novi hotel na Bačvicama, koji je svojim izgledom podijelio mišljenja, već je pri kraju. Započela je i gradnja hotela na Žnjanu. Sada se sigurno može reći da Split hvata novi turistički zalet.


 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr