Obavijesti Video Pretražite Navigacija
većina dala ostavke

U Splitu održana posljednja sjednica Gradskog vijeća: Grad pod Marjanom ide na nove lokalne izbore, poznato i kad bi se mogli održati

Aktualno Galerija Gradsko vijeće Splita - 2 Gradsko vijeće Splita - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gradsko Vijeće Grada Splita Gradsko Vijeće Grada Splita Foto: Dnevnik.hr Gradsko vijeće Splita - 1 Gradsko vijeće Splita - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gradsko vijeće Splita - 3 Galerija 1/4 >>
U Splitu je održana posljednja sjednica Gradskog Vijeća. Grad pod Marjanom ide na nove lokalne izbore, vjerojatno u srpnju.

U Splitu je održana posljednja sjednica Gradskog vijeća jer Split ide na nove lokalne izbore, vjerojatno u srpnju. Nakon gradonačelnika Ivice Puljka, ostavke je danas dala i većina vijećnika, što je značilo i kraj ovog Vijeća.

Oporba je ustvrdila da Grad ostaje na minimumu novca, da gradska tvrtka Parking Split harači građane naplatom parkiranja i da stalno traži nove kredite.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prije glasovanja Srušen kvorum u Gradskom vijeću Splita: Petero vijećnika napustilo sjednicu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispunilii obećanje Ovjerili i deponirali izjave: HDZ-ovi vijećnici podnijeli ostavke u splitskom Gradskom vijeću, ostavku najavili i SDP-ovci

Među ostalim, oporba je istaknula da su gradska skloništa u slučaju rata posve zapuštena i neodržavana. Oglasila se i nova povjerenica Vlade o ugovoru za Maju Đerek koja ostaje nadzirati imovinu Splita.

"Kontinuitet ugovornih odnosa će se nastaviti. Važnost tog ugovornog odnosa potvrđuje i sama služba", istaknula je povjerenica Vlade za Grad Split Mirna Veža.

Na činjenicu da je Gradsko vijeće ostalo bez kvoruma osvrnuo se vijećnik Grada Splita iz stranke Centar Igor Skoko. "Neke bitne odluke neće biti donesene kao što su Parking Split, traženje strateškoga partnera za KK Split i raspisivanje kotarskih izbora", rekao je Skoko.

Igor Stanišić, vijećnik iz stranke HGS, istaknuo je kako su se odučili na taj potez jer smatraju da "to za Grad neće biti nikakva bitna šteta". Dodao je kako i oni imaju pravo odlučivati o odlukama koje dugoročno utječu na Grad Split.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene