Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prije glasovanja

Srušen kvorum u Gradskom vijeću Splita: Petero vijećnika napustilo sjednicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradsko vijeće Splita ostalo je bez kvoruma nakon što je četvero vijećnika Hrvatske građanske stranke (HGS) i nezavisni Ante Franić napustilo sjednicu, a prije glasovanja o šestoj točki dnevnog reda.

Po toj točki dnevnog reda tražila se suglasnost gradskih vijećnika za zaduživanje gradske tvrtke Split parking, a za projekte dvije garaže u Dobrilinoj ulici i na Lokvama te sanaciju i opremanje šest parkirališta i garaža u Vrančićevoj, Ostravskoj, Krležinoj, Tijardovićevoj, Zagorski put i Smiljanićevoj u Splitu.

Nakon rasprave, glasovanje nije održano.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna počela sjednica Splitsko Gradsko vijeće ima kvorum: Nakon sjednice svi vijećnici Centra dat će ostavke

Vijećnik HGS-a Igor Stanišić zatražio je petominutnu stanku nakon koje je citirao saborsku zastupnicu Marijanu Puljak, a koja je na sjednici 13. travnja 2021. godine, na posljednjoj održanoj u mandatu bivšeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, kazala kako se "ništa loše neće dogoditi odlaskom sa sjednice".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispunilii obećanje Ovjerili i deponirali izjave: HDZ-ovi vijećnici podnijeli ostavke u splitskom Gradskom vijeću, ostavku najavili i SDP-ovci

"Takav odnos ljudi su honorirali na izborima pa ću se i ja odlučiti na sličan potez", kazao je Stanišić.

Ante Franić iz velike vijećnice u splitskoj Gradskoj upravi, a gdje se održavala današnja sjednica, otišao je u tijeku stanke koju je zatražio Stanišić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Split stiže povjerenik Puljak i Ivošević podnijeli su ostavke: "Živjeti za Split ne od Splita naš je moto"

Tamara Visković iz stranke Možemo! ostavku na mjesto gradske vijećnice podnijela je 6. travnja, jučer je protokoliralo svoje ostavke i devetero vijećnika HDZ-a dok je sedam vijećnika Centra i troje Mosta to učinilo poslije završetka današnje sjednice u u pisarnici gradske uprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene