Sjednica Gradskog vijeća Splita
Sjednica Gradskog vijeća Splita Foto: Miroslav Lelas/Pixsell/Pixsell

Gradsko vijeće Splita ostalo je bez kvoruma nakon što je četvero vijećnika Hrvatske građanske stranke (HGS) i nezavisni Ante Franić napustilo sjednicu, a prije glasovanja o šestoj točki dnevnog reda.


Po toj točki dnevnog reda tražila se suglasnost gradskih vijećnika za zaduživanje gradske tvrtke Split parking, a za projekte dvije garaže u Dobrilinoj ulici i na Lokvama te sanaciju i opremanje šest parkirališta i garaža u Vrančićevoj, Ostravskoj, Krležinoj, Tijardovićevoj, Zagorski put i Smiljanićevoj u Splitu.

Nakon rasprave, glasovanje nije održano.

Ivica Puljak i zamjenici podnijeli ostavke - 4 Splitsko Gradsko vijeće ima kvorum: Nakon sjednice svi vijećnici Centra dat će ostavke

Vijećnik HGS-a Igor Stanišić zatražio je petominutnu stanku nakon koje je citirao saborsku zastupnicu Marijanu Puljak, a koja je na sjednici 13. travnja 2021. godine, na posljednjoj održanoj u mandatu bivšeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, kazala kako se "ništa loše neće dogoditi odlaskom sa sjednice".

Vice Mihanović Ovjerili i deponirali izjave: HDZ-ovi vijećnici podnijeli ostavke u splitskom Gradskom vijeću, ostavku najavili i SDP-ovci

"Takav odnos ljudi su honorirali na izborima pa ću se i ja odlučiti na sličan potez", kazao je Stanišić.

Ante Franić iz velike vijećnice u splitskoj Gradskoj upravi, a gdje se održavala današnja sjednica, otišao je u tijeku stanke koju je zatražio Stanišić.

Ivica Puljak i zamjenici podnijeli ostavke - 1 Puljak i Ivošević podnijeli su ostavke: "Živjeti za Split ne od Splita naš je moto"

Tamara Visković iz stranke Možemo! ostavku na mjesto gradske vijećnice podnijela je 6. travnja, jučer je protokoliralo svoje ostavke i devetero vijećnika HDZ-a dok je sedam vijećnika Centra i troje Mosta to učinilo poslije završetka današnje sjednice u u pisarnici gradske uprave.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju