U Specijalnoj bolnici Sveta Katarina izveden je u subotu jedan od najsloženijih ortopedskih zahvata na nogama djeteta koje boluje od bolesti krhkih kostiju, a operaciju, koja se prenosila uživo, pratilo je 60-ak liječnika i studenata iz 10 država svijeta, priopćeno je u subotu iz Bolnice. Operacija je obavljena pod vodstvom prof.dr. Darka Antičevića i dr.sc. Željka Jeleča.


Majka djeteta podvrgnutog kompleksnom operativnom zahvatu, Alla Rotar iz Rusije, rekla je da je s punim povjerenjem nakon određenih poteškoća u liječenju Njemačkoj i Izraelu povjerila dijete liječnicima Specijalne bolnice Sv. Katarina. Zahvalila je svima u Hrvatskoj, a posebno prof.dr. Darku Antičeviću, dr.sc. Željku Jeleču i prof.dr. Draganu Primorcu i zdravstvenom osoblju Specijalne bolnice Sv. Katarina, navodi se u priopćenju.

Vezani članci Policijski kombi, ilustracija Uhićeni liječnik županijske bolnice, medicinski tehničar, zastupnica osiguranja: Godinama lažirali prometne nesreće i medicinsku dokumentaciju Anđela - 1 Dva posto šanse za život, 16 operacija i pet bolnica kasnije: Malena Anđela otkrila nam je što će prvo napraviti kada dođe kući

Kod njenog djeteta, zbog deformacije desne potkoljenice nastale nakon prijašnje operacije bilo je potrebno izvaditi postojeće implantate, učiniti korekciju deformacije i prirediti kost za implantaciju prikladnog teleskopskog čavla koji stabilizira kost te ju fiksira na krajnjim dijelovima.

Inače, tijekom cijelog dana u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina trajao je „St. Catherine's Hospital Symposium on Advanced Orthopedic Treatment of Osteogenesis Imperfecta“. Osteogenesis Imperfecta genetska je bolest povezana s učestalim koštanim prijelomima, niskim rastom, poremećajem i sluha te brojnim komplikacijama koje mogu zahvatiti gotovo sve organske sustave.

Prof. dr. Darko Antičević, jedan od najpoznatijih europskih dječjih ortopeda i predsjednik Europskog dječjeg ortopedskog društva, najavio je nove mogućnosti u liječenju oboljelih.

Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina, članica je obitelji The Leading Hospitals of The World. U lipnju 2015. godine International Certification Association (ICERTIAS) Specijalnu bolnicu Sveta Katarina proglasio je najboljom privatnom bolnicom u Republici Hrvatskoj. Dobila je nagradu „Best Regional Hospital Award“ za izvrsnost prepoznatu na europskoj razini u kvaliteti pružanja usluga, a International Medical Travel Journal (IMTJ), vodeći online časopis za medicinski turizam, bolnici je dodijelio nagradu za izvrsnost i inovacije u medicinskom turizmu, te je bolnica Sv. Katarina proglašena „Najboljom međunarodnom specijalnom bolnicom godine“. U rujnu ove godine, Specijalnoj bolnici Sv. Katarina kao prvoj zdravstvenoj instituciji u Europi dodijeljena je akreditacija Global Healthcare Accreditation (GHA), navodi se u priopćenju Bolnice. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju