Gimnazijalci iz Daruvara u stigli su na Novu TV, gdje su se upoznali s našim radom, doznali kako se stvaraju vijesti, ali i preuzeli ulogu urednika i voditelja.

Galerija


U sklopu Dana medijske pismenosti na Novu TV stigli su gimnazijalci iz Daruvara. Upoznali su se s našim radom, doznali kako se stvaraju vijesti, ali i preuzeli ulogu urednika i voditelja. Trenutačno ih najviše zanima koronavirus, a protiv lažnih vijesti u medijima bore se, kažu, informirajući se iz više izvora.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Getty Images) Nismo baš Monte Carlo, ali... Postoje li i u Hrvatskoj porezne oaze? Ilustracija (Foto: AFP) Bravo, Viktore! Zagrebački gimnazijalac donio zlato s Međunarodne filozofske olimpijade

"Uglavnom uzmem više internetskih portala i onda pokušavam razviti neku svoju sliku o temi, a ne po njihovim zaključcima raditi", objasnio je Goran Bogatić Malešević, učenik Gimnazije Daruvar. Smatra da uvijek može doći do pogrešne vijesti, ali je i zadovoljan time što mediji informiraju. 

"Definitivno najaktualnija stvar i na društvenim mrežama je koronavirus, kako se prenosi i kako se zaštiti od toga", rekao je Goranov kolega Nikola Anić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.