Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako se rade vijesti

Dan medijske pismenosti na Novoj TV: Gimnazijalci iz Daruvara preuzeli uloge urednika i voditelja

Barbara Štrbac sa studentima
Barbara Štrbac sa studentima DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Goran Bogatić Malašević Goran Bogatić Malašević Foto: DNEVNIK.hr Barbara Štrbac sa studentima Barbara Štrbac sa studentima Foto: DNEVNIK.hr Predavanje studentima na Novoj TV Predavanje studentima na Novoj TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Nikola Anić Galerija 1/4 >>
Gimnazijalci iz Daruvara u stigli su na Novu TV, gdje su se upoznali s našim radom, doznali kako se stvaraju vijesti, ali i preuzeli ulogu urednika i voditelja.

U sklopu Dana medijske pismenosti na Novu TV stigli su gimnazijalci iz Daruvara. Upoznali su se s našim radom, doznali kako se stvaraju vijesti, ali i preuzeli ulogu urednika i voditelja. Trenutačno ih najviše zanima koronavirus, a protiv lažnih vijesti u medijima bore se, kažu, informirajući se iz više izvora.

Pročitajte i ovo Otkriven uzrok požara u Daruvaru Užas u Daruvaru Objavljeni detalji požara u kojemu je poginula žena: "Bilo je jezivo, kao strava i užas" Snijeg u Daruvaru Bijeli Daruvar "Iznenada se smračilo, a onda je iz crnog oblaka krenulo": Zasuli ih i snijeg i led, stanovnici u čudu

"Uglavnom uzmem više internetskih portala i onda pokušavam razviti neku svoju sliku o temi, a ne po njihovim zaključcima raditi", objasnio je Goran Bogatić Malešević, učenik Gimnazije Daruvar. Smatra da uvijek može doći do pogrešne vijesti, ali je i zadovoljan time što mediji informiraju. 

"Definitivno najaktualnija stvar i na društvenim mrežama je koronavirus, kako se prenosi i kako se zaštiti od toga", rekao je Goranov kolega Nikola Anić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene