Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplotni udar odnio prve žrtve

U Sisku zbog vrućine preminule 4 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesnosne vrućine koje već danima otežavaju svakodnevni život građana Hrvatske odnijele su i prve žrtve. Temperature koje su prelazile 30 stupnjeva Celzijevih, u Sisku su bile kobne za četvero starijih osoba.

Četiri osobe u Sisku preminule su doslovce na ulici, čekajući autobus, režući živicu i hodajući cestom. Radi se o starijim osobama, a sisačka Hitna bilježila je danas do 15h oko stotinjak poziva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljetne vrućine Kako preživjeti ljeto i toplinski udar? Slika nije dostupna Vruće im jena 30 stupnjeva VIDEO: Toplinski udar u Londonu i Moskvi

76-godišnja žena čekala je autobus u Gušću, u blizini Siska, i srušila se. Na mjesto je vrlo brzo stigla Hitna medicinska pomoć, koja je utvrdila prirodnu smrt. U to vrijeme u gradskome središtu pozlilo je 84-godišnjemu muškarcu koji je uređivao živicu. Ubrzo je umro, a liječnici Hitne pomoći također su utvrdili prirodnu smrt. Identitet ostalih dviju starijih osoba se utvrđuje.

Unatoč velikoj vrućini i sparini, u Zagrebu je situacija ipak bila mirnija. Kako navodi dežurna liječnica Ileana Lučić Renaud, broj poziva u odnosu na jučerašnji dan povećan je od 5 do 10%, ali nekih dramatičnost nije bilo. 'Jedan dio posla jest u porastu , bilo je poziva s javnih mjesta povezanih s vrućinom, no ništa što bi završilo tragičnim ishodom', kaže dr. Lučić Renaud. Na upit o situaciji u Sisku dr. Luičić Renaud smatra kako vrućina nije direktno odgovorna za smrti tih ljudi. 'To su pretjerivanja. Vjerojatno se radi o starijim osobama koje su već imale nekih problema sa zdravljem, pa su povišene temperature samo pogoršale situaciju.'

U osječkoj hitnoj dan također protječe relativno mirno. Prema podacima koje navodi dežurni liječnik dr. Čalošević, u posljednjih desetak sati bilo je oko 15 intervencija što je mali borj u odnosu na jučerašnji dan kada je bilo 90 intervencija i 380 poziva od čega je dobar dio povezan s toplotnim udarom. Tragičnih ishoda srećom nije bilo.

(Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene