Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljednji radni dan u tjednu saborski će zastupnici zaključiti glasovanjem i Prijedlogu nacrta promjene Ustava.


Hrvatski sabor današnju sjednicu nastavlja raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije u vezi s Nacionalnim programom za Hrvatsku u okviru programa IPA – komponenta Pomoć u tranziciji i jačanje institucija za 2013. godinu.

Vezani članci Hrvatski sabor: Ilustracija - 1 Za HDZ proračun je realan, uravnotežen, održiv. Za oporbu promašen, ziheraški i lažan: U Saboru se raspravljalo do dugo u noć U Saboru prat utakmice svjetskog prvenstva između Hrvatske i Maroka - 6 FOTO Kockice spremne, prati se pozorno... Pogledajte kako zastupnici u Saboru gledaju utakmicu

Marasović: Treba promijeniti cijelu preambulu Ustava

Zakonom se potvrđuje Sporazum o financiranju između Vlade RH i Europske komisije koji se odnosi na Nacionalni program za Hrvatsku u okviru predmetnog IPA programa. Sporazum o financiranju predstavlja pravnu osnovu za financiranje projekata koje je Republika Hrvatska predložila u okviru programa IPA – komponenta Pomoć u tranziciji i jačanje institucija za 2013. godinu. Ukupna vrijednost Programa za 2013. godinu iznosi 104,4 milijuna kuna. Vrijednost koja je predviđena darovnicom EU Republici Hrvatskoj iznosi 87,8 milijuna kuna, dok će ostatak iznosa osigurati tijela državne uprave u svojim proračunima.

Potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec najavila je da će zastupnici danas glasati i o Prijedlogu nacrta promjene Ustava Republike Hrvatske. Nacrt ustavnih promjena mora dobiti podršku natpolovične većine, odnosno najmanje 76 zastupnika, nakon čega se tekst vraća Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav, koji treba utvrditi konačni prijedlog ustavnih promjena, o kojemu ponovno raspravlja Sabor. Ustavne promjene na kraju trebaju dobiti podršku najmanje dvije trećine zastupnika, tj. 101 glas. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju