Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se Božinović

Veliki ulov policije u riječkoj luci: Zaplijenjeno više od pola tone kokaina, vrijednosti 20 milijuna eura

U riječkoj luci unazad mjesec i pol zaplijenjeno je više od pola tone kokaina vrijednog oko 20 milijuna eura.

U luci Rijeka palo je više od pola tone kokaina, vrijednog oko 20 milijuna eura, unatrag mjesec dana, potvrđeno je Dnevniku Nove TV. Kontejneri su pronađeni u terminalu luke, odakle su trebali krenuti na daljnja odredišta. Zajednička je to akcija policije i carine, a o svemu bi se više službeno trebalo znati sutra.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da se kokain visoke čistoće nalazio u kontejnerima koji su pronađeni u terminalu luke, odakle su trebali biti dalje prevezeni kao kontejnerski teret kamionima do svojih destinacija, najvjerojatnije na područje zapadne Europe. Iz policije nisu htjeli komentirati slučaj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čest slučaj Objašnjeno zbog čega se droga najčešće krijumčari s bananama: Ovaj vikend opet zapljena kokaina u paketima ovog voća

Droga je, navodi Jutarnji, pronađena u nekoliko pošiljki, a ne na jednome mjestu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u utorak navečer da je više od pola tone kokaina u riječkoj luci zaplijenila policija zajedno s carinskom upravom, istaknuvši da je za takvu akciju bila ključna stručnost, educiranost i posvećenost poslu.

"To je rezultat jednog ozbiljnog rada, pripreme i profesionalnosti i pozicioniranja i kad su u pitanju međunarodne organizacije poput Europola i DEA-e. Sudjelovala je Carinska uprava, to je jedan zajednički posao i dečki rade stvarno u jednoj sinergiji koja daje rezultate i po kojoj smo prepoznati", rekao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u emisiji RTL-a Danas.

Pročitajte i ovo U kući na području Maksimira skrivao konoplju i psilocibinske gljive - 3 Dovršena istraga Pao diler u zagrebačkom Maksimiru: Nabavljao marihuanu i gljive pa ih preprodavao

"Ne znam puno detalja, znam da je samo u posljednjih par mjeseci je 635 kilograma kokaina policija zajedno s Carinskom upravom zaplijenila što je nevjerojatan rezultat. Međutim, to je rezultat jednog ozbiljnog rada, pripreme i profesionalnosti i pozicioniranja i kad su u pitanju međunarodne organizacije poput Europola i DEA-e", komentirao je Božinović.

Ministar je rekao kako će u srijedu policija na konferenciji za novinare iznijeti detalje akcije, uključujući koliko je ona trajala te je dodao kako je njemu kao ministru najbitnije da rade dobar posao.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene