Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čest slučaj

Objašnjeno zbog čega se droga najčešće krijumčari s bananama: Ovaj vikend opet zapljena kokaina u paketima ovog voća

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Tijekom vikenda u Širokom Brijegu pronađena je velika količina kokaina u paketima banana u jednoj firmi, a slučaj je policiji prijavio vlasnik širokobriješke firme čiji su radnici otkrili drogu.

Ovo nije prvi put da droga pokušava prokrijumčariti u bananama. Početkom godine u sklopu akcije Kruna, u Sarajevu je tada pronađeno  52 kilograma kokaina skrivenog među kutijama banana.

I neke od najvećih svjetskih zapljena kokaina u posljednjih nekoliko godina uključivale su narkotike sakrivene u tom voću.

 Sredinom svibnja talijanska policija zaplijenila je 2700 kilograma kokaina visoke čistoće skrivenog u dva rashladna kontejnera s bananama koji su došli iz Ekvadora.

Pročitajte i ovo Kokain isporučen supermarketima - 1 U KUTIJAMA S BANANAMA FOTO/VIDEO Ovo se zove kardinalna greška: Dileri 83 milijuna dolara vrijedan kokain isporučili - supermarketima

Prije nekoliko godina u policijskoj akciji Posljednji snijeg albanska policija zaplijenila je 613 kilograma kokaina vrijednog čak 180 milijuna eura, a droga je otkrivena u kontejneru sa bananama koji je stigao iz Kolumbije, piše Klix.ba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zapljena kokaina 65 milijuna eura među bananama: Nije bilo vremena za čekanje, policija je hitno morala u akciju

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKA AKCIJA Za sve su krive banane: Dubrovačka policija prekinula narkolanac na Neretvi, zaplijenili oko 100 kilograma kokaina

Kokain se često krije u kontejnerima sa voćem iz jednog razloga - ovakva roba se ne zadržava dugo i ima prioritet kada je u pitanju prolazak carine. Jedan od razloga je i što se tako ubrzava transport - ljudi na carinama puštaju sve što je brzo kvarljivo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene