Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijunski projekt

FOTOGALERIJA Most iznad Omiša pušten u promet, na otvaranje stigli i prosvjednici

Aktualno Galerija Otvoren mosta preko rijeke Cetine - 1 Otvoren mosta preko rijeke Cetine - 1 Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX Otvoren mosta preko rijeke Cetine - 2 Otvoren mosta preko rijeke Cetine - 2 Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX Otvoren mosta preko rijeke Cetine - 3 Otvoren mosta preko rijeke Cetine - 3 Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX Otvoren mosta preko rijeke Cetine - 4 Otvoren mosta preko rijeke Cetine - 4 Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX +26 Otvoren mosta preko rijeke Cetine - 5 Galerija 1/31 >>
U promet je puštena obilaznica Omiša vrijedna više od 20 milijuna eura.

Obilaznica Omiša dugačka četiri kilometra, s dva tunela i mostom 70 metara iznad Cetine, službeno je u ponedjeljak puštena u promet, a vrijednost radova iznosila je više od 20 milijuna eura.

"Ova obilaznica je vrijedna više od 20 milijuna eura, a njome se Omiš spaja s prometnicom prema Splitu i Trogiru te će doprinijeti smanjenju prometnih gužvi na omiškom području", izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Najavio je da će idućega tjedna biti raspisan javni natječaj za izgradnju 4,5 kilometara ceste u smjeru Dugog Rata, procijenjene vrijednosti 80 milijuna eura, a predsjednik Uprave Hrvatskih cesta (HC) Josip Škorić naglasio je iznimnu važnost ove obilaznice za rasterećenja prometa u Omišu.

"Omiš je pod prometnim pritiskom, dnevno u ljetnim mjesecima kroz taj grad prođe 19 tisuća vozila, a veliki je broj i pješaka te je ova prometnica doprinos rješavanju tih prometnih poteškoća", rekao je Škorić i dodao da je ta obilaznica važna i zbog izgradnje gradske luke u tom gradu.

Pročitajte i ovo Danka Ilić još se traga za tijelom djevojčice Je li ovo pomak u istrazi? Saslušani novi svjedoci u slučaju malene Danke

Skupina mještana Tugara, naselja u zaleđu Omiša, prosvjedovala je danas ispod novoizgrađenog mosta koji je dio zaobilaznice zbog toga što nije riješen problem prometne sigurnosti u njihovom mjestu koji će nastati povećanim prometom kroz njihovo mjesto otvaranjem te obilaznice.

"Šest godina nam obećavaju da će se proširiti prometnica u Tugarima, ali se to nije dogodilo pa je ugrožena sigurnost građana jer je cesta preuska za povećani promet", upozorio je predsjednik Mjesnog odbora Tugara Matko Novaković.

Prosvjednici su istaknuli transparente s porukama kojima se traži obnavljanje oko 5,5 kilometara ceste kroz Tugare. Prosvjednici su upozorili da će djeca koja idu školu cestom biti izvrgnuta opasnosti jer nema nogostupa.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene