Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz pomoć Interpola

VIDEO U Panami pao ubojica kojeg Hrvatska traži više od 20 godina: Uhvatili ga na aerodromu

Privođenje u Panami
Privođenje u Panami Foto: Policía Nacional/Twitter
Hrvatski 74-godišnji državljanin, za kojim je iz Hrvatske raspisana Interpolova tjeralica zbog poticanja na ubojstvo 1995. godine, uhićen je na aerodromu u Panami.

Muškarac čije ime nije objavljeno priveden je u zračnoj luci u Tocumenu, gradu u centralnom dijelu Paname, izvijestila je policija iz te srednjoameričke države.

“Nacionalna policija uhitila je na aerodromu u Tocumenu stranog državljanina kojeg traže vlasti u Hrvatskoj zbog ubojstva”, izvijestila je policija Paname u petak putem Twittera.

 

 

Pročitajte i ovo Masovno ubojstvo u Mladenovcu kod Beograda - 6 stravičan pohod Masovnom ubojici iz Mladenovca produžen pritvor: U krvavom pohodu ubio osmero i ozlijedio još 14 ljudi

Ondje je objavila video isječak u kojem se vidi kako dvojica lokalnih policajaca iz Interpolovog ureda odvode muškaraca, kojem je zamagljeno lice, u automobil ispred aerodroma. Hrvatska policija odgovorila je Hini u subotu da je riječ o muškarcu osuđenom u Hrvatskoj na 15 godina zatvora, a koji nije dostupan hrvatskom pravosuđu.

“Možemo potvrditi kako je hrvatski državljanin (rođen 1949.) uhićen u Panami temeljem hrvatske Interpolove tjeralice raspisane radi odsluženja zatvorske kazne od 15 godina, izrečene presudom Županijskog suda u Rijeci radi počinjenja kaznenog djela poticanja na ubojstvo iz 1995. godine”, navela je hrvatska policija u e-mailu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ujak otkrio zločin Sud je proglasio ubrojivom: Majka iz pakla mačetom ubila sina (5) pa mu pojela dio glave

Panama je zemlja srednje Amerike s 4,3 milijuna stanovnika između Kostarike i Kolumbije, omeđena Karipskim morem i Pacifičkim oceanom. Interpol je međunarodna policijska organizacija putem koje surađuju nacionalne policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene