Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna noć lokalnih izbora

Evo zašto su rezultati za Metković stigli ''u posljednjem trenutku''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomalo neobična situacija dogodila se u izbornoj noći u Metkoviću. Iako se radi o malom gradu, prvi rezultati pojavili su se iznimno kasno.

U gradskom izbornom povjerenstvu u Metkoviću odgovaraju da se to dogodilo stoga što je unaprijed dogovoreno da se u nadležnu poreznu upravu izborni rezultati nose skupno sa svih 16 biračkih odbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon izborne noći Most izgubio svoju utvrdu, nema nijednog župana, ali uporno odbija priznati poraz Slika nije dostupna Most izgubio Metković "Gospodine Petrov priznajete li poraz?" Evo što je odgovorio

Most je, podsjetimo, u nedjelju navečer prema prvim rezultatima s tek 18,75 posto obrađenih mjesta gubio, da bi se situacija za samo nekoliko promjena drastično promijenila.

U GIP-u Metković sinoćnju situaciju objašnjavaju ovako:

''Nastavno na Vaš upit ovim putem Vas obavještavamo da su izborni rezultati od strane Gradskog izbornog povjerenstva preuzimati i pregledavani bez većih zastoja, a onim redom kako su nadležni birački odbori određeni na području Grada Metkovića podnosili zapisnike o utvrđenim izbornim rezultatima.

Također napominjemo da su se nakon provjere ispravnosti zapisnika o utvrđenim izbornim rezultatima po pojedinim biračkim odborima, predmetni zapisnici kopirali članovima proširenog izbornog povjerenstva GIP-a Grada Metkovića, radi velikog interesa javnosti i sudionika izbora, a što je bilo potrebno radi osiguravanja pravilnosti provedbe izbora.

Sukladno navedenom, također valja napomenuti da je unaprijed bilo dogovoreno da će se u nadležnu poreznu upravu izborni rezultati nositi skupno, odnosno kada se pregledaju, provjere i kopiraju svi zapisnici, sa svih šesnaest biračkih odbora, što znači da se izborni rezultati nisu objavljivali u realnom vremenu, tj. onim slijedom kako su glasački listići prebrojavani i u konačnici pregledavani od strane GIP-a Metković, već svi skupno kada je pregledan i posljednji glasački listić i kada su svi zapisnici bili provjereni, pregledani, dani na uvid i kopirani proširenom povjerenstvu GIP-a Grada Metkovića'', odgovorila je na upit portala DNEVNIK.hr predsjednica GIP-a Metković Venera Matić.

Nakon završenog prvog kruga lokalnih izbora, rezultati za Metković pokazali su da se u drugom krugu za gradonačelničko mjesto ondje bore Katarina Ujdur iz Mosta i Dalibor Milan iz HDZ-a. Ujdur je dobila 40,56 posto glasova birača, a Milan 38,53 posto.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene