Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Investicija od 15 milijuna eura

Hrvatska: Evo kako izgleda umirovljenički dom za 15.000 kuna na mjesec

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kakav je život u domovima za umirovljenike, provjerili smo u Splitu gdje smo zavirili u najskuplji dom za osobe treće dobi. Za 15.000 kuna imaju sve što požele. No, i korisnici onih nešto jeftinijih državnih, kažu, nije ni nama loše.

Pjesmom za ljepše umirovljeničke dane. Recept je to kojeg se drže splitski umirovljenici. 'Ono što sam proživio kroz život, kad sam došao ovdje to je za mene raj', rekao je umirovljenik Petar Bočina.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Najavili rast Možemo! predstavio program za umirovljenike: "Sve jednokratne mjere su prevara, mirovina nije milostinja" ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz

U domu su pale i simpatije. 'Mala Kata ona je meni zapala za oko kad je prvi put došla na vježbe, a ujedno sa jednom iskrenošću, sa jednom odanošću', kaže Petar.

Zoran je bivši igrač ragbija. Boravak u domu kaže nije skup. 'Plaćam 2.600 kuna s napomenom da imam vode koliko hoću, da imam struje koliko hoću da imam centralno grijanje, klimu', kaže Zoran.

>> Hrvatski umirovljenici imaju najveća primanja u regiji

A više nego zadovoljni bit će i umirovljenici koji će za mjesec dana useliti u najskuplji hrvatski dom. Bazen, jacuzzi, saune, teretana, poliklinika i uređaj za pomlađivanje. Sve je podređeno osobama treće životne dobi.

'Vrijednost same investicije iznosi 15 milijuna eura, a cijene smještaja se kreću u rasponu od 1.300 do 2.000 eura', rekla je Meri Tomić, direktorica prodaje.

U Hrvatskoj postoje tri državna, 45 županijskih i 178 privatnih domova za umirovljenike. Prosječna cijena mjesečnog boravka u županijskim domovima je 4.000 kuna. U domovima je ukupno 17.500 osoba. Dok u državnim postoje liste čekanja, u ovom ultraluksuznom toga nema. Pet Hrvata već je rezerviralo najskuplje sobe.

'Svakodnevno dobivamo upite korisnika koji su zainteresirani, što potvrđuje da je ovakva investicija uistinu bila potrebna u Hrvatskoj', dodaje Tomić.

Bio smještaj luksuzan ili ne, korisnici u doma kažu da je najvažnije kako se u njemu provodi vrijeme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene