Duhan, ilustracija (Foto: Marko Jurinec/Pixsell)
Duhan, ilustracija (Foto: Marko Jurinec/Pixsell) Foto: Marko Jurinec/Pixsell

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i 24-godšnjakom koji su osumnjičeni za nedozvoljenu trgovinu. U pretresu kuća pronađeno je preko 350 kilograma sitno rezanog duhana koji je bio namijenjen nezakonitoj prodaji.


23. siječnja u Kistanjama su po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, pretražene obiteljske kuće 39-godišnjaka i 56-godišnjakinje. 

Vezani članci Zgrada USKOK-a u Zagrebu - 2 Tisuću eura po čovjeku: Afganistanac i Pakistanac ilegalno iz BiH u Sloveniju prebacili 51 osobu Uskok pokrenuo istragu protiv desetorice krijumčara duhana (Foto: MUP) - 4 Podignuta optužnica protiv deset krijumčara duhanom: Državu oštetili za više od 16 milijuna kuna

Policija je u kući 39-godišnjaka pronašla i oduzela 327 kilograma sitno rezanog duhana nepoznatog porijekla i bez markica Ministarstva financija. Utvrđeno je da je osumjičeni 34-godšnjak nabavio duhan 20. siječnja u Bjelovaru  te ga zatim pohranio u kući 39-godišnjaka s namjerom daljnje preprodaje. 

Istog dana, 23. siječnja u Kistanjama je pretražena i obiteljska kuća 56-godišnjakinje, gdje je pronađeno i oduzeto 15,7 kilograma sitno rezanog duhana nepoznatog porijekla i bez markica Ministarstva financija i digitalna vaga s vidljivim tragovima tog duhana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 24-godišnjak 21. siječnja u Benkovcu kupio 20 kilograma rezanog duhana kojeg je pohranio u šupu u sklopu kuće 56-godišnjakinje. Osumnjičeni je pronađeni i oduzeti duhan nabavio radi daljnje prodaje na tom području, iako mu je bilo poznato da je promet takve robe zabranjen.

Protiv obojice osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava, javljaju iz PU šibensko-kninske.