Policijska uprava zagrebačka je izvijestila da su policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Službe organiziranog kriminaliteta, proveli kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 29-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine


Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni tijekom 2017. na ilegalnom tržištu neovlašteno pribavili veću količinu cigareta i duhanskih prerađevina, čiji je promet zabranjen ili ograničen, a robu su radi daljnje prodaje, prenošenja ili razmjenjivanja u cilju zarade držali u kući na području Zagreba.

Vezani članci Policija, ilustracija - 2 Teška prometna nesreća: Vlak naletio na automobil, jedna osoba poginula Kutija cigareta, ilustracija Jedan među njima policajac: Kupili pa preprodali najmanje 58 tisuća kutija cigareta i zaradili oko 1,5 milijuna kuna

Dio cigareta i duhana su osobnim automobilima odvozili u blizinu tržnice Črnomerec te prodavali.

Policijski službenici su obavili pretrage doma i drugih prostorija te vozila i pronašli 321 kilogram rezanog duhana, 876 šteka raznih cigareta i dvije vage.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja a protiv osumnjičenih će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.