Idućih dana ćemo imati nestabilno vrijeme, danas ponajprije na Jadranu i područjima uz njega gdje će biti povremene kiše, na jugu lokalno i izraženijih pljuskova. U unutrašnjosti ćemo i dane pred nama početi s maglom, a postupno će prema sredini idućeg tjedna temperatura rasti.

Galerija


Minusa gotovo da neće biti ni u jutarnjim satima, a dnevna temperatura će sredinom tjedna biti oko 10 stupnjeva, uz obalu već oko proljetnih 15-ak.

Vezani članci Kiša, ilustracija Opet nas čeka promjena vremena: Past će temperature, a očekuje nas i jedan značajno kišovit dan Sunčani dan Za vikend dobre vijesti - posvuda će biti sunčano i toplo. Ali ne spremajte kišobrane i jakne, jer stiže nova promjena

U prizemnom sloju smo u polju povišenog tlaka, ali iznad nas kruži vlažan zrak zbog kojeg je atmosfera nestabilna.

U takvim okolnostima ujutro će se na kopnu zadržavati magla. U noći i prijepodne moguće je tek nešto malo slabe kiše, koja se lokalno može smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Temperature će biti između -3 i 2 stupnja. Na Jadranu se očekuje uglavnom oblačno uz povremene kiše, a na jugu moguće i obilnije padaline. Puhat će umjereno i jako jugo, koje će na sjevernom dijelu postupno slabjeti, a temperatura će biti od 5 do 12 stupnjeva.

U nastavku dana bit će umjereno ili pretežno oblačno. Provirit će i poneka zraka sunca, a temperatura će u središnjim predjelima biti između 3 i 8 stupnjeva.

Na istoku zemlje isto tako promjenjivo, veći dio dana će biti suho, a nešto slabe kiše moguće je tek ponegdje krajem dana. Puhat će slab vjetar, a temperatura će se penjati do 9 stupnjeva.

Poslijepodne će na sjevernom Jadranu kiša biti rjeđa, a sunčana razdoblja češća. Jugo će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a temperatura doseći i do 12 stupnjeva. U gorju i dalje uglavnom oblačno s povremenom kišom. Temperatura od 6 do 8 stupnjeva.

U Dalmaciji umjereno ili pretežno oblačno s povremenom kišom ili pljuskovima. Oborina će biti na krajnjem jugu. Puhat će umjereno i jako jugo, sjevernije sjeverozapadnjak, a temperatura oko 13 ili 14 stupnjeva.

U ponedjeljak na kopnu nešto stabilnije. Ujutro će biti magle, a od utorka ponovno oblačnije s povremenom kišom. Temperatura će u danima pred nama biti u postupnom porastu - ujutro oko nule, danju 10ak stupnjeva. Ne treba posebno napominjati da su ove vrijednosti sve samo ne zimske.

I na Jadranu u ponedjeljak kratak predah od oborina, ali nova doza kiše ili pljuskova čeka nas već od utorka. Uz južinu se na moru i dalje nastavlja razdoblje prilično topla vremena, a razlika između jutarnje i dnevne temperture će biti tek koji stupanj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr