Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Živjeti u Dubrovniku je skupo, no nije jeftino ni umrijeti. Za grobnice se plaćaju nevjerojatno veliki iznosi, jer je ukopnih mjesta vrlo malo. Gradske su vlasti najavile izgradnju novoga groblja.


No, do tada su stanovnici Dubrovnika prisiljeni snalaziti se kako znaju i umiju. 

Vezani članci Poplava od kiše u Dubrovniku Obilna kiša poplavila ulice Dubrovnika, pogledajte snimku poplave ispred palače Sponza Najneobičniji kandidati na izborima - 1 Najneobičniji kandidati na lokalnim izborima: Od vozača dostavnih kolica do modernog hrvatskog Sizifa

Imati stan ili grobnicu u Dubrovniku postalo je gotovo isto, jer jedno i drugo vrijedi jako mnogo novca. Za ukopno mjesto plaća se između 50 i 70 tisuća eura. 

Novo groblje u Župi dubrovačkoj s preko dvije i pol tisuće ukopnih mjesta trebalo bi riješiti sve te probleme. Pripremne se radnje privode kraju, ali se cijena grobnica još uvijek ne zna. 

Nadležni nas uvjeravaju da cijene na novom groblju neće biti tako visoke. No, zna li se da je i ovdje riječ o ponudi i potražnji, pravu će cijenu odrediti tržište, a ono kaže da u Dubrovniku ništa nije jeftino.